Ideea de business a saptamanii: Un roman a creat un fel de LinkedIn pentru piata de training

Joi, 12 Martie 2015, ora 10:55
7852 citiri
Ideea de business a saptamanii: Un roman a creat un fel de LinkedIn pentru piata de training
Foto: Razvan Dragoi (Arhiva Personala)

Razvan Dragoi a lansat The Trainers, prima platforma online care conecteaza direct companiile cu trainerii. Proiectul este unic in regiune si devine realitate dupa o investitie initiala de 20.000 de euro, spune antreprenorul.

Modelul de business propune o noua abordare in industria de training, prin crearea unei piete din care companiile pot achizitiona direct servicii de training si dezvoltare personala de la expertii inscrisi in platforma.

Practic, platforma pune fata in fata cererea si oferta din piata de training, simplificand procesul de achizitie de training din orice domeniu.

The Trainers se adreseaza, pe de o parte, companiilor care doresc sa desfasoare programe profesioniste de training, iar, pe de alta parte, expertilor care vor sa se alature celei mai mari comunitati de traineri profesionisti.

"Obiectivul nostru este de a construi un marketplace al celor mai buni traineri din piata si al celor mai diverse programe de training" a declarat Razvan Dragoi, fondator The Trainers.

O oportunitate pe piata

"Industria de training din Romania trece printr-o perioada de consolidare, dupa ce criza financiara a remodelat si influentat acest sector.

Inca sunt numeroase oportunitati pe care piata trebuie sa le acopere, atat in ceea ce priveste nevoile companiilor, cat si pe cele ale trainerilor.

Din dorinta de a oferi mai multa transparenta in achizitia de training, a luat nastere The Trainers, o alternativa inovativa la metodele traditionale de achizitie de training.

Este un proiect in acord cu timpurile pe care le traim, in care online-ul este principalul loc in care cautam inainte de a cumpara un produs sau serviciu", spune Razvan Dragoi, fondator The Trainers.

The Trainers este si una dintre platformele care ofera cele mai diverse programe de training din acest moment din Romania: peste 40 de programe de training inscrise, ce acopera 45 de domenii de activitate.

La scurt timp dupa lansare, in platforma s-au inregistrat 23 de traineri, a caror experienta insumeaza peste 50.000 de ore de training livrate.

Cum stii ca trainerii sunt de calitate

Pentru a obtine validarea in platforma, trainerii trebuie sa parcurga o serie de pasi: sa programeze un curs deschis la care sa participe un membru din Echipa de Validare The Trainers, sa obtina feedback pozitiv din partea participantilor si din partea Echipei de Validare, sa aiba cel putin trei recomandari scrise din partea clientilor cu care a lucrat anterior.

In ceea ce priveste companiile, The Trainers isi asuma indeplinirea obiectivelor in programele de training contractate de la trainerii certificati.

Mai mult, platforma pune la dispozitie companiilor posibilitatea de a solicita un program de training, in cazul in care acesta nu se regaseste printre cele deja existente.

Trainerii validati vor avea acces la aceste solicitari si vor putea trimite oferte, din care companiile pot face o selectie in functie de parametrii de interes: cost, continut, timing.

Care este strategia de business propusa de Razvan Dragoi

Strategia companiei pe termen mediu include extinderea business-ului in afara granitelor tarii.

"Avem deja semnale si solicitari care ne spun ca modelul de business poate fi adaptat si pe alte piete din Europa. Punctual, avem cereri de discutie a unor posibile colaborari in Croatia si Austria", a spus Razvan Dragoi.

Monetizarea business-ului se bazeaza pe un comision fix din valoarea tranzactiilor prin platforma.

Reprezentantii The Trainers planuiesc si introducerea unui "membership fee" pentru trainerii inscrisi.

Compania estimeaza ca business-ul va ajunge la break-even la inceputul anului 2016, urmand ca investitia sa fie recuperata la inceputul lui 2017.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#LinkedIn piata training, #Razvan Dragoi The Trainers, #platforma traineri, #The Trainers , #Afaceri internet