"Oportunitate de ocupare in zona rurala Ilfov" - Buget de 2,33 mil. lei

Vineri, 04 Mai 2012, ora 15:51
3551 citiri
"Oportunitate de ocupare in zona rurala Ilfov" - Buget de 2,33 mil. lei

Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM) a lansat vineri proiectul "Oportunitate de ocupare in zona rurala Ilfov", care are un buget in valoare de 2,33 milioane lei, din care asistenta financiara nerambursabila de 2,09 milioane lei.

"Proiectul are ca obiectiv general cresterea gradului de facilitare a accesului pe piata muncii a persoanelor din mediul rural, inclusiv a celor implicate in agricultura de subzistenta cu scopul de a favoriza iesirea din activitati casnice sau agricole, din automarginalizare si de inducere a cultului muncii si culturii antreprenoriale in mediul rural, mai ales pentru femei, obiectiv, care, pe termen lung, are ca efect incurajarea persoanelor din mediul rural sa lucreze, sa faca investitii si sa genereze locuri de munca", a declarat Doina Marin, manager de proiect AIPPIMM.

Aceasta sustine ca, dupa finalizarea proiectului, sunt asteptate ca rezultate cresterea numarului de persoane care se incadreaza in munca, cat si a celor care pun in practica un plan de afaceri si infiinteaza intreprinderi non-agricole generand locuri de munca.

Tipuri de cursuri incluse in proiect

"In cadrul proiectului se vor desfasura cursuri de formare profesionala cu scopul de a instrui si informa grupul tinta identificat in scopul dobandirii de cunostinte si abilitati cu valoare adaugata ridicata, recunoscute prin certificate de calificare, in domenii cu aplicabilitate, cum ar fi de exemplu: cursuri pentru mestesugari, lucrator in alimentatie, ospatar, bucatar, barman, patiser, cofetar, frizer, manichiura-pedichiura, sanatatea si securitatea in munca, operare PC, competente antreprenoriale pentru dezvoltarea afacerilor in mediul rural, etc", a mai spus Doina Marin.

Grupul tinta este format din someri, persoane aflate in cautarea unui loc de munca, persoane inactive, femei, persoane ocupate in agricultura de subzistenta.

Reprezentantii AIPPIMM sustin ca vor fi acordate 50 de certificate de calificare/ absolvire, 10 premii in valoare de 500 euro fiecare pentru persoanele absolvente de cursuri pe baza rezultatelor obtinute.

Seminarii si programe din cadrul proiectului

Proiectul prevede trei seminarii pe temele: TIC, dezvoltare durabila, egalitate de sanse, doua campanii de informare si constientizare privind ocuparea in mediul rural, precum si o aplicatie informatica de gestionare a activitatilor si a datelor participantilor.

Programele la care pot avea acces sunt: Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare START, Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata si Programul national multianual pe perioada 2002-2012 pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului, Programul National Multianual pe perioada 2005-2012 pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii.

Proiectul "Oportunitate de ocupare in zona rurala" este derulat in cadrul Programului Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara numarul 5, de catre AIPPIMM in parteneriat cu SC Cepecom SA si SC Merlin Business Consulting.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#ocupare piata muncii rural, #piata muncii zona rurala, #proiect piata muncii rural, #AIPPIMM proiect mediu rural , #Afaceri in Romania