Norbert Simonis, Body Time: Nu fac business pentru cifra de afaceri

Miercuri, 01 Mai 2013, ora 00:00
9845 citiri
Norbert Simonis, Body Time: Nu fac business pentru cifra de afaceri
Foto: Google Plus

Norbert Simonis este un om de afaceri din Sibiu care a adus pe piata din Romania un nou concept sportiv: fitness prin electrostimulare activa. La doar un an si jumatate de la inceperea afacerii Body Time, acesta a incheiat deja un contract pentru cel de-al saselea punct de lucru in tara.

Pasiunea sa pentru sport l-a ajutat sa identifice o nisa neexploatata in piata, iar entuziasmul l-a impiedicat sa amane lansarea businessului.

"Eu nu fac businessul asta pentru cifra de afaceri, pentru mine e important sa am servicii de calitate, sali frumoase, antrenori buni si sa aduc ceva unic pe piata", a declarat omul de afaceri, intr-un interviu acordat Business24.

De unde a pornit conceptul de fitness pe baza de electrostimulare activa?

Miha Bodytec este un aparat de electrostimulare activa, un concept nou de fitness. Ideea a pornit din Germania unde s-au facut si studii la Facultatea de Medicina si Sport in domeniul asta, unde au fost cele mai bune rezultate de pe piata in domeniul sportiv. Aparatura este noua, are aproximativ trei luni, fiind o aparatura medicala folosita de multi sportivi de performanta.

Este o aparatura cu ajutorul careia care facem un antrenament scurt si intens, de 20 de minute, o data pe saptamana. In plus, nu este numai pentru oameni care nu au timp, este folosit de fotbalisti, echipe de Formula 1 din Germania, pilotii de la NASA, sportivi din sporturile de iarna si alte domenii sportive de performanta.

Cand si cum ati adus acest concept si in Romania?

Am adus acest concept in Romania in urma cu un an si jumatate, a pornit la Sibiu cu un mare succes si am mers pe perioada de vara mai departe, spre Constanta, dupa aceea spre Timisoara, Brasov, Cluj si acum al doilea punct de lucru tot in Constanta, pentru ca aici avem foarte multi clienti. Si ne extindem.

A fost alegerea mea personala pentru ca eu vin din Sibiu. Apoi planul meu a fost sa merg mai departe spre Timisoara, un oras care imi place in mod deosebit si apoi, mai departe, spre Constanta. Dar pentru ca a venit vara si imi place orasul Constanta foarte mult, am decis sa merg intai in Constanta si mai apoi, in iarna, spre Timisoara si alte orase, precum Brasovul.

In Bucuresti este urmatorul pas, dupa vara. Momentan vine vara, bucurestenii vor sa mearga si ei la Constanta, asa ca acum nu este o alegere buna. Dupa vara, venim si in Bucuresti.

Body Time este singura sala de fitness din Romania care foloseste aceste aparate?

In momentul de fata Body Time este cea mai mare franciza, avem cinci puncte de lucru si chiar astazi am incheiat contractul pentru cel de-al saselea punct de lucru. Mai exista in Bucuresti o sala, care ii apartine prietenului meu Sorin Marcus, care foloseste tot aceeasi aparatura, dar cu filosofia lui, cu antrenamentele si antrenorii lui.

Noi nu facem numai fitness, conceptul nostru include totul de la A la Z. Avem si parte de nutritie, partea de sanatate si ii invatam pe clientii nostri sa duca un stil de viata sanatos.

Care a fost reactia publicului la acest concept?

Avem o reactie buna dupa ce clientii incearca acest aparat. Inainte de a incerca, insa, lumea nu are incredere ca 20 de minute pe saptamana pot fi de ajuns pentru a obtine rezultatele pe care la sala le obtii in 10 ore. Dar dupa ce vin la noi, vad ca totul este adevarat: in 20 de minute pe saptamana obtin rezultate chiar mai repede decat cu antrenamentele intr-o sala clasica.

Oricum, noi nu lucram cu multi clienti. Avem o clientela micuta, de 50 de clienti (la un sediu n.r.) ca sa ii putem supraveghea si sa avem totul sub control. Preferam calitatea: fiecare antrenor supravegheaza un numar de clienti si tine sub control inclusiv ce mananca, daca vin la antrenamente, unde lucreaza sau cat doarme.

Asadar vorbim despre un business din convingere, nu cu ambitii financiare inalte?

E un business care mi se potriveste, eu avand background sportiv. In plus, am si experienta de business, in Germania.

Experienta in sport ma ajuta sa angajez profesionisti, pentru ca un afacerist care nu stie daca angajatul lui e bun sau nu e bun, nu va avea succes pentru ca lucreaza "cu ochii inchisi".

Body Time nu este un business usor din acest punct de vedere pentru ca la noi un antrenor trebuie sa fie un sportiv care arata bine, trebuie sa cunoasca antrenamentele, suplimentele, sa stie totul despre nutritie si trebuie sa stie sa motiveze clientul. In plus, trebuie sa fie si un vanzator bun, iar aceasta combinatie este foarte greu de gasit.

Eu nu fac businessul asta pentru cifra de afaceri, pentru mine e important sa am servicii de calitate, sali frumoase, antrenori buni si sa aduc ceva unic pe piata. Cred ca daca faci ceva cu dragoste, lucrurile vor avea o finalitate fericita si din punct de vedere financiar.

Prefer sa lucrez doar cu oameni care vor sa slabeasca, oameni care ne asculta. Pentru mine succesul este mai important decat cifra de afaceri. Acum suntem doar de un an pe piata, suntem multumiti, iar despre cifra de afaceri o sa vorbim pe viitor, acum abia se dezvolta.

Ati folosit aparatul Miha Bodytec, personal?

Sigur, si eu il folosesc pentru mine. Nu am asteptat sa il folosesc un an ca sa intru pe piata din Romania cu aceasta afacere. Am avut inca de la inceput incredere in acest aparat.

Mai aveti timp si de alte pasiuni?

Nu am alte pasiuni. Mie chiar imi place ce fac, iar scopul meu de acum este acela de a realiza o franciza mare in domeniul sportiv.

Taxele suplimentare impuse de CE asupra mașinilor produse în China vor fi plătite, ca de obicei, de cumpărătorii europeni
Taxele suplimentare impuse de CE asupra mașinilor produse în China vor fi plătite, ca de obicei, de cumpărătorii europeni
Noile tarife impuse de Comisia Europeană vehiculelor electrice exportate în Europa din China, cifrate la maximum 38%, au fost criticate chiar de producătorii auto europeni, care se tem de...
Peste două tone de trufe din Gorj vor ajunge în restaurantele de lux din Europa de Vest. Cât costă un kilogram din ciupercile rare
Peste două tone de trufe din Gorj vor ajunge în restaurantele de lux din Europa de Vest. Cât costă un kilogram din ciupercile rare
Trufele recoltate în acest sezon din pădurile Gorjului vor fi livrate în marile restaurante din Europa de Vest. Direcția Silvică Gorj va ceda dreptul de recoltare a trufelor comestibile de pe...
#afaceri fitness Romania, #Norbert Simonis Body Time, #afaceri succes sport , #Afaceri in Romania