Nelu Iordache, la DNA. Ar fi deturnat 6 mil. euro din banii pentru tronsonul Arad-Nadlac

Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 09:23
4259 citiri
Nelu Iordache, la DNA. Ar fi deturnat 6 mil. euro din banii pentru tronsonul Arad-Nadlac

Nelu Iordache, unul dintre oamenii de afaceri cunoscut pentru afaceri cu statul, a fost arestat de procurorii DNA, fiind acuzat ca ar fi deturnat sase milioane de euro, din fonduri europene, destinati constructiei tronsonului Arad-Nadlac.

Omul de afaceri a fost luat de procurorii DNA, care fac perchezitii, in acest moment, la doua dintre firmele sale, precizeaza Digi24.

Iordache trebuia sa construiasca un tronson al Autostrazii Nadlac, dar este acuzat ca ar fi bagat in buzunar o parte din fondurile europene destinate constructiei.

Cine este Nelu Iordache, miliardarul arestat de DNA?

Directorul general al Comisiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Mircea Pop, a declarat, la Digi24, ca nu vrea sa comenteze zvonurile si a precizat ca au fost luate masuri in asa fel incat astfel de situatii sa fie evitate pe viitor.

Perchezitii la Romstrade si Blue Air. Ce anume cauta procurorii anticoruptie?

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a reziliat contractul pentru construirea primului tronson al autostrazii Nadlac-Arad, incheiat cu o asociere din care face compania Romstrade, detinuta de omul de afaceri Nelu Iordache, motivul principal fiind intarzierea lucrarilor, relateaza Mediafax.

Constructia autostrazii Nadlac-Arad a fost impartita in doua loturi, pe o distanta totala de aproape 39 kilometri. Primul lot a fost adjudecat de asocierea romano-portugheza Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao-Donep Construct, pentru 115,8 milioane euro, iar lotul al doilea revine companiei germane Alpine Bau, valoarea contractului fiind de 124,45 milioane euro.

Compania Romstrade este detinuta de omul de afaceri Nelu Iordache. Finantarea celor doua loturi este asigurata din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.

Lucrarile au inceput in toamna anului trecut, termenul de finalizare a ambelor tronsoane ale Autostrazii Nadlac-Arad fiind anul 2013.

Nelu Iordache a castigat, de-a lungul anilor 1,1 miliarde de euro, din contracte cu ministerul Dezvoltarii si cu cel al Transporturilor. Valoarea ultimelor trei contracte, legate de infrastructura, depaseste 500 de milioane de euro, potrivit Antena 3.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#Nelu Iordache, #om afaceri Nelu Iordache, #rege asfalat, #iordache arestat , #Afaceri in Romania