Guvernul, marele absent al conferintei "Investiti in Romania"

Joi, 21 Iunie 2012, ora 15:55
1863 citiri
Guvernul, marele absent al conferintei "Investiti in Romania"

Conferinta "Investiti in Romania" organizata de Asociatia Romanian Business Accelerator luni, 18 iunie, a reunit peste 150 de de investitori, finantisti, antreprenori si oameni politici. Daca ambasadori ai Indiei, Italiei, Africii de Sud au raspuns invitatiei asociatiei facute chiar de presedintele acesteia, Marian Dusan, marii absenti au fost tocmai reprezentanti ai Guvernului.

"Am fi vrut sa vina reprezentanti ai Guvernului. Primul ministru, Ministrul de Finante si alti ministri care ar fi putut sa fie direct interesati de acest subiect atat de arzator, investitiile in Romania si redresarea economiei, nu au raspuns invitatiei noastre. Chiar daca nu ar fi putut fi prezenti din cauza delegatiei de la Viena, puteau desemna alti reprezentanti. Ma intreb retoric: de ce? Sa fie o lipsa de interes?", a spus Dusan in timpul conferintei "Investiti in Romania". Parerile celor prezenti au fost impartite. Cert este ca orice astfel de obstacol duce la perpetuarea dialogului surd dintre antreprenori, investitori si Guvern si poate intarzia rezolvarea unor probleme ardente.

Pe de alta parte, invitati de seama care si-au manifestat interesul pentru problema investitiilor in Romania s-au alaturat initiativei Asociatiei Romanian Business Accelerator. Daniel Daianu, Catalin Predoiu, Adrian Lupsan (vicepresedinte BVB), Cristian Sima (Presedinte SIBEX), Cristian Nicolae Parvan (AOAR), Radu Ciofu (analist financiar Transilvania Capital), Rucsandra Hurezeanu (Director General Ivatherm), Eugen Anicescu (Director general adjunct Coface Romania) sau investitorul strain in Romania, Javier Garcia del Valle (Happy Tour), au fost prezenti la eveniment.

Romanian Business Accelerator (RBA) este o initiativa privata, o organizatie ce isi propune sa contribuie activ la imbunatatirea mediului de afaceri din Romania si sa accelereze atragerea de investitii in tara noastra.

Misiunea noastra este de a pune laolalta antreprenori, investitori, politicieni, societate civila, cu scopul de a reporni motorul economiei romanesti si de a scoate in evidenta modele de succes din business-ul autohton.

Ne propunem sa identificam solutii pentru sprijinirea ideilor de afaceri cu potential si sa promovam punctele forte ale Romaniei pe pietele externe si, in special, pe cele din asa-numitele state BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud).

Un alt scop al organizatiei este acela de a sustine si de a promova piata de capital autohtona, ca solutie eficienta si reala pentru dezvoltarea unei companii.

Promovarea produselor si marfurilor romanesti reprezinta o alta directie de actiune a Romanian Business Accelerator. Concret, vom sprijini, in cadrul tuturor actiunilor pe care organizatia noastra le va intreprinde, antreprenoriatul autohton.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#investitii Romania 2012, #conferinta afaceri Romania, #Asociatia Romanian Business Accelerator , #Afaceri in Romania