Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Iata cand va fi disponibila aplicatia online pentru inscrierea in programul Start-Up Nation 2018

Iata cand va fi disponibila aplicatia online pentru inscrierea in programul Start-Up Nation 2018


Aplicatia pentru inscrierea in programul Start-Up Nation 2018 se deschide joi, 27 decembrie 2018, ora 11:00.

Aplicatia va ramane deschisa timp de 30 de zile lucratoare. Alocatia financiara nerambursabila, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societatile neplatitoare) aferente proiectului.

Calcularea punctajului planului de afaceri se va face in timp real si transparent, conform grilei de evaluare. Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu in vederea verificarii administrative si a eligibilitatii este de 50 de puncte din maximum 100 de puncte posibile.

"Platforma informatica este pregatita pentru lansarea inscrierilor. Ii incurajez pe antreprenori sa depuna planuri de afaceri sustenabile si sa evalueze foarte corect numarul de locuri de munca create, pentru ca, atrag atentia, punctajul incurajeaza achizitia de echipamente tehnologice. Start-Up Nation va fi un program simplu si intuitiv, cu mai putina birocratie. Antreprenorul trebuie sa se ocupe de afacerea lui, nu sa plimbe hartii", a declarat Stefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societatile infiintate dupa data de 30 ianuarie 2017, care activeaza in domeniul productiei, industriilor creative, serviciilor si comertului. Pentru a participa la program, societatile trebuie sa creeze cel putin un loc de munca cu norma intreaga pe perioada nedeterminata si sa mentina locul de munca ocupat cel putin doi ani dupa finalizarea implementarii proiectului.

Testarea aplicatiei electronice de inscriere in Programul Strat-Up Nation a avut loc in perioada 14 - 16 decembrie. 2.477 de utilizatori au testat aplicatia, avand posibilitatea sa se familiarizeze cu sectiunile planului de afaceri online, si au contribuit, prin observatiile si intrebarile adresate, la ultimele reglaje si definitivarea platformei informatice.

Procedura de implementare a programului Start-Up Nation poate fi studiata accesand acest link.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1021 ori
Citeste mai multe despreStart Up Nation 2018 Start Up Nation