Varsta "da tonul": Cei mai bogati oameni de afaceri

Joi, 09 Februarie 2012, ora 19:00
3726 citiri
Varsta "da tonul": Cei mai bogati oameni de afaceri

Conduc afaceri de zeci de miliarde de euro si s-au inscris in cursa celor mai bogati oameni din lume. Business Insider a realizat un top al celor mai bogati oameni din lume, in functie de varsta.

Iata care sunt cei sapte mliardari ai lumii, in functie de varsta:

Mark Zuckerberg, fondator Facebook

Potrivit Forbes, la 27 de ani, Zuckerberg a reusit sa stranga o avere de 13,5 miliarde de dolari, iar in urmatoarea perioada veniturile acestuia se vor mari considerabil.

Dupa listarea companiei Facebook pe bursa, Zuckerberg, care detine 28,4% din actiuni, si-ar putea dubla veniturile, daca firma sa va fi evaluata la 100 miliarde de dolari.

Astfel, in doar un an, tanarul miliardar ar putea urca in clasamentul celor mai bogati oameni ai lumii, ajungand pe pozitia a noua.

In plus, varsta reprezinta cel mai mare atuu, in afara de el, doar co-fondatorii Google, Larry Page si Sergey Brin, avand sub 40 de ani.

Sergey Brin, co-fondator Google

Cu zece ani mai mare ca Zuckerberg, Sergey Brin are o avere de 16,7 miliarde de dolari. In timpul doctoratului la Universitatea Stanford, acesta l-a cunoscut pe Larry Page impreuna cu care a dezvoltat motorul de cautare Google.

Pe langa planurile pe care le are cu afacerea Google, Sergey Brin s-a implicat si in alte proiecte. Cu patru ani in urma acesta a investit aproximativ 5 milioane de dolari intr-o companie care ofera servicii de turism spatial, numita Space Adventures.

Larry Page, co-fondator Google

Page a fost primul CEO al Google, reusind sa ajunga cu Google de la doi angajati ( el si Sergey Brin), la peste 30.000 de angajati in 30 de tari ale lumii.

La cei 38 de ani, CEO-ul Google are o avere similara cu cea a lui Sergey Brin. Ambii sunt pasionati de inginerie si primit premiul Marconi Foundation Prize, cea mai inalta distinctie in domeniu.

De asemenea, Larry Page este pasionat de tehnologia energiei reciclabile, fiind un investitor activ in mai multe companii de energii alternative, precum Tesla Motors.

Eike Batista, EBX Group

Are 54 de ani si este cel bogat brazilian din lume, cu o avere de 30 de miliarde de dolari. In topul Forbes a fost clasat pe locul 8 in topul celor mai bogate persoane din lume.

Acesta declara intr-un interviu Forbes ca, la varsta de 20 de ani avea o avere de 6 milioane de dolari, pe care a folosit-o pentru a investi in propria mina.

In prezent, conduce unul dintre cele mai mari si variate conglomerate industriale din lume, cu afaceri in domeniul petrolului si mineritului pana la cele din industria de recreere si de infrumusetare.

Bill Gates, co-fondator Microsoft

Cofondatorul Microsoft se bucura de o avere de 55 miliarde de dolari la cei 56 de ani.

In ultimii ani, Bill Gates a reusit sa isi creeze un adevarat nume ca filantrop, alaturandu-se astfel unui grup de nume faimoase precum John Rockerfeller sau Warren Buffett. Din 2007 si pana in prezent, fondatorul Microsoft a donat 48% din averea sa.

Gates a renuntat la facultate in 1975 pentru a se dedica proiectului Microsoft, care a fost lansat in 1986. Un an mai tarziu, la 31 de ani, el devenea cel mai tanar miliardar prin forte proprii.

Lakshmi Mittal, Arcelor Mittal Steel

In varsta de 59 de ani, acesta are o avere estimata de Forbes la 31 de miliarde de euro si conduce Arcelor Mittal Steel, colosul cu peste 320.000 de angajati in 60 de tari de pe toate continentele, care include si Combinatul Siderurgic de la Galati.

Profiturile uriase obtinute de compania sa, l-au adus pe Lakshmi Mittal pe primul loc in topul mliardarilor din India, devansandu-l de Mukesh Ambani.

Carlos Slim, Telmex

La cei 71 de ani ai sai, Carlos Slim este considerat cel mai bogat om de pe planeta, cu o avere estimata la 74 de miliarde de dolari.

Acesta si-a inceput afacerile de la zero. Cu toate ca averea sa este renumita, Carlos Slim, prefera hainele ieftine si pixul si hartia in locul computerelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
În timp ce în Uniunea Europeană statele membre reduc producția de petrol și gaze naturale pentru a îndeplini țintele de mediu, Statele Unite ale Americii au fost în 2023 cel mai mare...
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
#oameni afaceri tineri, #top miliardari tineri, #top miliardari, #avere marc zuckerberg, #marc zuckerberg miliardar tanar , #Afaceri de succes