Un medic roman si-a deschis spital, cu 13 milioane de euro

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 15:00
8699 citiri
Un medic roman si-a deschis spital, cu 13 milioane de euro

Medicul roman Catalin Copaescu si-a deschis propriul spital, in Romania, in urma unei investitii de 13 milioane de euro. Delta Hospital este singurul centru de excelenta in tratamentul obezitatii si singura unitate spitaliceasca din Romania unde 98% dintre interventiile chirurgicale se realizeaza la un nivel minim invaziv.

In timp ce majoritatea colegilor sai prefera sa munceasca in strainatate si pleaca din Romania atrasi de miracolul unui sistem mai bun, doctorul Catalin Copaescu, medic primar, competent in chirurgia laparoscopica, bariatrica si metabolica, a ales sa ramana si a deschis propriul spital, impreuna cu alti colegi de breasla.

Copaescu a lucrat si la stat si in mediu privat si a descoperit carentele din ambele sisteme. Asa cum el insusi marturiseste, "dupa o analiza comparativa simpla a ceea ce ofera cadrul in care un medic poate evolua in Romania cu realitatile unui spital modern al Mileniului 3, poti fi rapid dezarmat".

In opinia sa, o alternativa la "exodul medicilor" si la selectarea spitalelor straine pentru tratament este infiintarea unor institutii care sa garanteze acelasi respect pentru pacient si pentru profesiunea de medic.

Mai exact, "un spital structurat, organizat si operat dupa modele occidentale sau de peste ocean, si nu doar o cosmetizare a unui spital proiectat cu minim 50 ani in urma", explica, intr-un interviu pentru Business24, medicul Catalin Copaescu.

Spitalul are o capacitate de 55 de paturi in rezerve de lux, patru sali de operatii si un ambulatoriu cu 30 de cabinete de specialitate.

"Ne-am propus ca acest spital sa devina un punct de reper al medicinei private romanesti si alegerea preferata a pacientilor atunci cand este vorba de tratamente cu adevarat moderne, realizate de o echipa medicala profesionista", spune Catalin Copaescu.

Care sunt operatiile care pot fi facute doar la Delta Hospital?

In cadrul Delta Hospital functioneaza unicul Centru de Excelenta in tratamentul obezitatii si al bolilor metabolice din Romania si unul din cele 13 din Europa: Centrul de Excelenta BariXL.

Centrul nostru a fost acreditat de catre foruri specializate din Europa, dupa o evaluare riguroasa si detaliata a cazurilor tratate de echipa noastra medicala, dotarile specifice necesare ale centrului si programul de monitorizare al pacientilor operati.

Acreditarea ca Centru de Excelenta este o garantie a calitatii actului medical si are la baza experienta acumulata de colegii nostri in efectuarea a peste 4.000 de operatii de tratare a obezitatii.

Pe langa acreditarea spitalului privat Delta Hospital ca Centru de Excelenta in Chirurgia Obezitatii si a bolilor metabolice, din aceasta toamna punem la dispozitia pacientilor doua noi aparate performante, disponibile numai in centrul de imagistica din Delta Hospital.

Primul este un Computer Tomograf care are o masa de sustinere de peste 300 kg si diametru de 80 cm, iar al doilea este un aparat iDXA. Acesta din urma este cel mai performat instrument medical care poate determina structura corpului uman, delimitand procentual si cantitativ cele 3 componente esentiale ale organismului: masa osoasa, masa de testut adipos si masa slaba (formata din muschi si apa din organism)

Care sunt "punctele forte" ale Delta Hospital, in comparatie cu alte spitale din mediul privat?

A fost un vis, am stiut ca nu e usor, insa, astazi pot fi mandru ca Delta Hospital este un nume de referinta in chirurgie minim-invaziva europeana, Centrul de Excelenta in Chirurgie Bariatrica, Centrul de Training pentru chirurgi din tara si strainatate! Este un Spital in care 98% dintre interventiile chirurgicale se realizeaza mini-invaziv, folosind ultimele tehnologii medicale de videoasistare, performanta mult superioara mediei Europene!

Cat de mult ati investit in Delta Hospital?

Centru de diagnostic si tratament, Delta Hospital a aparut ca initiativa a unui grup de medici si prieteni. Oferim aici o gama completa de servicii medicale necesare pacientilor: de la consultatii, analize, investigatii si diagnostic imagistic de ultima ora, pana la tratamente medicale si chirurgicale de top, acoperind toate domeniile patologiei medicale.

Constructia si lansarea Delta Hospital, inclusiv a ambulatoriului acestuia, care functioneaza inca din noiembrie 2010, au necesitat o investitie de circa 13 milioane de euro, care include costurile constructiei, ale amenajarii spitalului si ale aparaturii.

Ce conditii ofera Delta Hospital pacientilor?

Ne-am propus ca acest spital sa devina un punct de reper al medicinei private romanesti si alegerea preferata a pacientilor atunci cand este vorba de tratamente cu adevarat moderne, realizate de o echipa medicala profesionista.

Conditiile oferite pacientilor Delta Hospital sunt identice, din punct de vedere medical si hotelier, cu cele regasite in orice spital european si tocmai de aceea, credem foarte mult in acest proiect. Ne dorim ca actul medical romanesc sa atinga standardele europene care, in prezent, pot fi atinse numai in sectorul privat.

Ce planuri de viitor aveti?

Ne dorim sa oferim in continuare servicii spitalicesti de calitate prin expertiza si profesionalismul echipei medicale din Delta Hospital, dar si prin apartura si tehnicile medicale performante pe care le punem la dispozitia pacientilor nostri.

Doctorul este de parere ca, in prezent, actul medical romanesc poate atinge standarde europene doar in sectorul privat si isi doreste ca acest lucru sa se schimbe, pe viitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#Catalin Copaescu, #interviu Catalin Copaescu, #delta hospital , #Afaceri de succes