Romanul care creeaza ceasuri elvetiene a dat din nou lovitura cu un model automatic inspirat de Lacul Dracului

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 12:25
28409 citiri
Romanul care creeaza ceasuri elvetiene a dat din nou lovitura cu un model automatic inspirat de Lacul Dracului
Foto: Lacul Dracului, Cheile Nerei

Andrei Bica-Popi a creat Peren Watches, un brand romanesc care, in patru ani de activitate, a vandut ceasuri "Swiss Made" in valoare totala de 150.000 de dolari.

Strategia lui a dat roade inca de la primul proiect: cu studii si experienta in manufacturarea de ceasuri elvetiene, Andrei creeaza adevarate opere de arta impreuna cu orologerii elvetieni, inspirandu-se din magia plaiurilor natale: Transilvania.

Romanul expune apoi proiectul pe platforma de finantare in masa Kickstarter, unde viitorii clienti isi rezerva cate un ceas. Astfel, el reuseste sa stranga banii necesari inainte sa produca ceasurile, diminuand considerabil riscurile unei productii standard.

Ideea sa are cel mai mare succes la clientii din SUA, iar ultimul sau ceas, Peren Nera, inspirat din Lacul Dracului (Cheile Nerei) si primul ceas automatic romanesc, se anunta a fi, din nou, un succes: 50 de clienti au achitat deja cate 325 de euro (400 de dolari) ca sa puna mana pe el, inca din prima zi de lansare a proiectului.

In clipa de fata, Peren Nera are deja 96 de clienti sustinatori pe Kickstarter si a reusit sa adune peste 40.000 de dolari, desi conform planului initial ar fi fost de ajuns si 15.000 pentru a demara proiectul.

Pentru inceput, te rugam sa ne pui la curent cu evolutia business-ului tau si a proiectelor despre care am mai vorbit in anii trecuti.

Peren a luat fiinta in anul 2014 din dorinta de a creea obiecte de masurare a timpului prin care romanii sa isi poata exprima caraterul nationalist. Aceasta idee este la baza fiecarui proiect Peren.

Dupa ce primul proiect a fost finantat pe platforma de finantare online Kickstarter, a urmat un al doilea proiect, finantat pe aceeasi platforma de finantare in masa, care a facilitat productia la un nivel avansat al unui al treilea proiect pentru un ceas automatic.

Evolutia proiectelor Peren este una progresiva incepand de la un design generic cu un mecanism quart cronograf si continuand cu un design unic cu un mecanism quart cronograf cu functii speciale precum expunerea fazelor lunii.

In acest al treilea proiect peren este vorba despre un ceas cu un design unic inspirat din Cheile Nerei, mai precis Lacul Dracului, avand un mecanism automatic ETA 2824-2 Swiss Made.

La ce valoare s-au ridicat vanzarile de ceasuri Peren in tot acest timp?

Insumand toate campaniile de finantare pe diferitele platforme online, se ajunge undeva in jurul sumei de 150.000 de dolari.

Spune-ne mai multe despre ceasul Peren Nera, inspirat din Lacul Dracului.

Ceasul Peren Nera este transpunerea Lacului Dracului din Cheile Nerei, intr-un obiect perpetuu de masurare a timpului.

Ceasul a fost dezvoltat impreuna cu compania Fashiontime Ltd. din Elvetia, acolo unde este astazi si sediul Peren.

Designul de baza al ceasului a pornit de la modelul onorific conceput de catre Fashiontime pentru asa-numitul parinte al ceasurilor de scufundare, si anume Tornek-Rayville.

Carcasa reimaginata a ceasului este facuta din otel inoxidabil si este o imbinare a unor trei executii si anume sablat, mat si lustruit.

Nera are incorporat un mecanism automatic elvetian cu o rezerva de mers de 40 de ore.

Piesele care alcatuiesc produsul finit sunt selectate de la diferite companii de manufacturare si asamblate manual de catre un orologier certificat la sediul Peren in Elvetia.

Fiecare ceas este tesat sa reziste la apa la 200 metri si este conceput urmand ringurozitatea standardelor elvetiene de calitate astfel incat poate purta pe cadran mult ravnita inscriptie "Swiss Made".

De ce ai ales tocmai Lacul Dracului ca sursa de inspiratie?

Lacul Dracului din Cheile Nerei este inspiratia perfecta pentru un ceas de scufundare elvetian cu suflet romanesc.

Carcasa ceasului, fiind inspirata dupa celebrul Tornek-Rayville conceput pentru marina militara americana, impunea o inspiratie dintr-o zona acvatica din Translivania, deoarece toate ceasurile Peren sunt inspirate atat din natura cat si din misticitatea Transilvaniei si a Romaniei.

Cat costa si ce trebuie sa faca cei care si-ar dori sa aiba deja acest ceas?

Ceasul este disponibil pentru precomanda pe site-ul de finantare in masa Kickstarter cu preturi incepand de la 325 de euro. Tot ceea ce trebuie sa faca este sa intre pe pagina de Kickstarter si sa isi aleaga o varianta de comanda dintre cele existente.

In acest moment, 50 de oameni au achitat deja 325 de euro pentru a avea acest ceas la mana in mai 2018. Cand ati lansat proiectul? Cum au decurs primele rezervari?

Proiectul a fost lansat la inceputul lunii, iar prima varianta de recompensa a fost deja epuizata in prima zi a proiectului.

Aceasta varianta inca poate fi selectata in cazul in care unul dintre cei care au selectat aceasta varianta decide sa isi retraga precomanda.

Din ce tari sunt clientii care au comandat pana acum ceasurile Peren?

Ceasurile Peren au fost comandate din diferite tari, din intreaga lume, insa cei mai activi clienti sunt cei din Statele Unite ale Americii.

Ce proiecte mai ai in plan?

Pentru acest an centenar al Romaniei va fi conceputa o editie limitata de 100 de piese care sa sarbatoreasca 100 de ani de la Marea Unire 1918-2018.

Dupa acest proiect este pregatit un alt proiect inspirat de catre unul dintre primii ceasornicari din Romania, si anume fagaraseanul Eugen Hintz, iar mai apoi un ceas inspirat din sistemul de masurare a timpului de la Sarmizegetusa Regia.

Judecand dupa anii de experienta pe care ai acumulat-o in colaborarea cu aceasta platforma, ce impact s-a dovedit ca are Kickstarter asupra genului tau de business?

Kickstarter este o platforma de finantare in masa care are un impact extraordinar in acest tip de business, deoarece ofera posibilitatea producerii prefinantate de ceasuri diminuand astfel riscurile unei productii de tip standard.

Este o platforma care ofera posibilitatea cooperarii directe cu clientul si faciliteaza identificarea publicului tinta al brand-ului.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#ceas elvetian Romania, #primul ceas automatic romanesc, #Peren Watches, #ceas Peren Cheile Nerei , #Afaceri de succes