Invata cum sa ai o minte de expert in vanzari

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 09:07
3739 citiri
Invata cum sa ai o minte de expert in vanzari

Ca proprietar al unei afaceri, esti implicat in vanzari, fie ca iti place sau nu. In fiecare zi trebuie sa te vinzi, prin produsul sau serviciul tau, pentru a-ti dezvolta afacerea.

Daca nu esti sigur ca esti potrivit pentru vanzari, iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa ai o gandire de specialist in domeniu de la Entrepreneur.

1. Fii determinat. Cei mai buni specialistii in vanzari au o energie care te da pe spate. Lucreaza mai mult si mai intens decat colegii lor. Chiar si cand criza ecomonica afecteaza vanzarile, ei sunt fie pe teren, fie dau telefoane.

2. Niciodata nu-ti compromite integritatea. Intotdeauna am crezut ca a spune adevarul este cea mai buna politica. In afaceri, mai ales astazi, este o necesitate.

Cu cativa ani in urma, in Boston a fost realizat un studiu pe 341 agenti de vanzari de la 11 companii diferite in 5 industrii diferite. Scopul lor a fost de a determina ce separa producatorii de top de ceilalti.

Rezultatele au fost uimitoare: diferenta nu a fost facuta de calificari, cunostinte sau carisma, ci de o singura trasatura: onestitate. Atunci cand clientii au incredere in agentii de vanzari, cumpara de la ei.

3. Fii pozitiv. Atitudinea ta, nu aptitudile, va determina reusita. Succesul este 90% un proces mental. In contextul economic actual, nu este neaparat vina ta ca nu ai reusit, insa este vina ta ca nu ai insistat.

4. Fii autoritar. Specialistii in vanzari isi cunosc produsele cap coada. Ei stiu, de asemenea, produsele concurentilor lor si sunt pregatiti sa sublinieze diferentele.

5. Fii pregatit. Ei bine, e adevarat. Este nevoie de multe pregatiri pentru a produce rezultate spectaculoase.

6. Ai grija de reputatia ta. Nu poti cumpara o reputatie buna - trebuie sa o castigi. Daca nu au o reputatie buna, este dificil sa ai succes in orice ai face.

7. Fii sociabil. N-am cunoscut pe nimeni sa cumpere de la o persoana neplacuta. Trebuie sa fii placut, sa vorbesti cu orice client, si sa-l faci sa se simta comfortabil sa vorbesca cu tine

8. Fa o prima impresie buna. Nu o sa ai niciodata o a doua sansa pentru a face o prima impresie buna. Esti bine imbracat?

9. Stabileste obiective. Castigatorii au stabilite obiective, invinsii scuze. Obiectivele iti ofera un motiv de a te ridica din pat dimineata, sunt un stimulent pentru intraga zi. Ele trebuie sa fie: masurabile, bine stabilite si usor de atins.

10. Atentie la detalii. Asigura-te ca acorzi intreaga atentie clientilor pe care ii ai. Si ei vor avea grija de tine. Vanzarea incepe atunci cand clientul spune da. Un singur lucru nu avem suficient in afaceri: clienti.

11. Invata sa asculti. Nu poti invata nimic cu gura deschisa. Pentru prea multi oameni, a fi un ascultator bun inseamna: "Eu vorbesc, tu asculti". Da, ai nevoie sa fii ascultat, insa ai nevoie sa asculti ideile celorlalti, intrebarile si obiectiile lor.

12. Patreaza-ti simtul umorului. Este imposibil sa subaprecieze importanta simtului umorului. Atunci cand exista obstacole inevitabile de-a lungul drumului, invata sa razi de ele.

13. Invata sa te autodepasesti. Nu mergi la scoala o singura data in viata, mergi la scoala toata viata. Specialistii in vanzari sunt interesati in mod constant de a deveni mai buni.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#sfaturi specialist in vanzari, #expert vanzari imbunatatiri , #Afaceri de succes