Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fondatorul Ikea, cel mai bogat om din Elvetia

Fondatorul Ikea, cel mai bogat om din Elvetia


Suedezul Ingvar Kamprad, fondatorul companiei IKEA, ramane cel mai bogat om din Elvetia, cu o avere estimata intre 38 si 39 miliarde de franci elvetieni (31- 32 miliarde de euro), potrivit clasamentului anual al celor mai bogati 300 de oameni din Elvetia, realizat de revista elvetiana Bilan.

Potrivit ultimei editii a revistei aparute vineri si mentionate de AFP, averea lui Kamprad a crescut cu un miliard de franci elvetieni in 2012.

Al doilea in acest clasament este un brazilian de origine elvetiana, Jorge Lemann, cu o avere estimata intre 17 si 18 miliarde de franci elvetieni. Fiu al unui producator de branzeturi care a emigrat in Brazilia, Jorge Lemann si-a sporit averea cu 9 miliarde de franci elvetieni intr-un an, datorita cresterii importante a actiunilor liderului mondial al berii InBev, din care detine 15 la suta.

Primul francez din clasament este Pierre Castel, 86 de ani, stabilit in cantonul Geneva, de unde conduce grupul Castel Freres, aflat printre primii in domeniile vinului si berii. Averea familiei Castel este estimata intre 6 si 7 miliarde de franci elvetieni (peste 5 miliarde de euro), in crestere cu 1,5 miliarde in 2012, mai arata Bilan.

Averea familiei Castel este echivalenta cu cea a familiei Gerard Wertheimer (casa Chanel), care s-a marit cu 2 miliarde de franci elvetieni in acest an. Si familia Wertheimer locuieste in cantonul Geneva.

Printre cei 300 cei mai bogati oameni din Elvetia exista 137 de miliardari a caror avere a crescut in 2012 cu 9 la suta, atingand 483 miliarde de franci elvetieni.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 3605 ori