Cum montam o camera video auto?

Joi, 22 Decembrie 2016, ora 12:37
5469 citiri
Cum montam o camera video auto?

Este important ca orice sofer sa detina o camera video auto, avand in vedere faptul ca un asemenea dispozitiv i-ar putea fi de mare ajutor in cazul unui accident petrecut in trafic, in special pentru a evita implicarea in conflicte.

In momentul alegerii unei camere auto, trebuie avute in vedere numeroase aspecte, precum dimensiunile, rezolutia, calitatea filmarii si functiile cu care aceasta este prevazuta.

De exemplu, camerele inzestrate cu functia de detectie a miscarii pot fi considerate camere supraveghere auto deoarece, daca sunt conectate la bricheta masinii, ele vor detecta orice miscare chiar si atunci cand motorul autoturismului este oprit.

Pentru a va bucura de o vizibilitate superioara si de o calitate corespunzatoare a imaginii, trebuie sa montati camera video auto cu mare atentie, urmarind anumiti pasi, astfel:

* Dupa ce ati achizitionat camera, trebuie sa alegeti cel mai bun loc in care sa o montati. Aceasta trebuie sa fie montata astfel incat sa nu afecteze in niciun mod vizibilitatea soferului, de cele mai multe ori fiind amplasata in spatele oglinzii retrovizoare.

* Inainte de a o monta, trebuie sa va asigurati ca locul ales este cel mai potrivit. Dupa ce ati stabilit cel mai bun loc pentru a o pozitiona, fixati camera cu ajutorul suportului de prindere care o insoteste in pachet.

* Dupa montarea camerei, prindeti cablurile corespunzator. Asezati-le cu atentie si legati-le cu banda adeziva, astfel incat sa nu riscati deteriorarea.

* Conectati camera la bricheta masinii pentru ca aceasta sa inceapa sa inregistreze. Majoritatea camerelor auto au capacitatea de a porni inregistrarea in momentul pornirii motorului. In functie de modelul camerei, aceasta poate opri inregistrarea in momentul opririi motorului autovehiculului, sau poate continua sa inregistreze, chiar daca masina este oprita. Daca in momentul opririi motorului inregistrarea se opreste, trebuie doar sa conectati alimentatorul de putere si aceasta va continua sa isi indeplineasca sarcina.

* Vizualizati inregistrarile in cazul implicarii intr-un accident rutier. In functie de modelul camerei, puteti vizualiza inregistrarea in cazul unui accident chiar pe ecranul acesteia, imediat dupa eveniment. Daca, insa, doriti sa vizionati inregistrarea pe un monitor, fie deconectati dizpozitivul de la bricheta masinii si descarcati imaginile intr-un computer cu ajutorul cablului USB, fie extrageti cardul de memorie din interiorul camerei si il conectati la un calculator.

* Dupa ce ati conectat camera sau cardul de memorie cu calculatorul, deschideti fisierele cu unul dintre programele pentru vizionarea clipurilor video (de exemplu, VLC Media Player). Trebuie sa cunoasteti faptul ca cele mai multe camere fragmenteaza clipurile video in inregistrari a cate 1, 3 sau 5 minute.

In cazul achizitionarii unei camere auto duble, trebuie avut in vedere faptul ca si camera ce filmeaza in partea din spate trebuie montata intr-o zona in care sa nu obtureze vizibilitatea soferului, dar in care sa poata surprinde si tot ceea ce se petrece pe parcursul calatoriilor cu masina.

O astfel de camera este chiar modelul T810, model recunoscut pentru calitatea superioara a filmarii pe timp de noapte. Aceasta are atat functia de martor in trafic, cat si pe cea de camera de supraveghere, fiind prevazuta cu numeroase functii, precum: inregistrarea pe timp de noapte (Night Vision), functia de miscare, G-sensor, unghi de filmare de 170 grade si monitor de parcare.

Asadar, odata cu achizitionarea unei camere video auto trebuie avute in vedere mai multe aspecte, dar cele mai importante sunt caracteristicile si modul de instalare si utilizare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#camera video auto, #cum montez camera auto , #Afaceri de succes