Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Afacerile din comertul cu amanuntul au scazut cu 5,2%

Afacerile din comertul cu amanuntul au scazut cu 5,2%

Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a scazut in februarie cu 5,2% fata de aceeasi luna din 2010, ca urmare a scaderii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun si a vanzarilor de produse nealimentare, a anuntat luni INS, potrivit Newsin. 

Datele sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. In serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a fost cu 4,8% mai mic decat in februarie 2010.

Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 9,6% in februarie fata de aceeasi luna a anului precedent, in vreme ce vanzarile de produse nealimentare s-au diminuat cu 2,6%. Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazinele specializate a scazut cu 2,5%.

Fata de ianuarie 2011, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a crescut in ianuarie cu 1,1%, in date ajustate sezonier, respectiv cu 5,4% in serie bruta.

Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazinele specializate a crescut cu 12,1%, potrivit datelor ajustate sezonier, iar vanzarile de produse nealimentare cu 0,6%. Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun s-au redus cu 0,6% fata de luna precedenta.

In primele doua luni din 2011, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a scazut cu 5,7%, in date ajustate sezonier, respectiv cu 6% in serie bruta.

Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 9,7% in primele doua luni fata de aceeasi perioada a anului precedent, in vreme ce comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazinele specializate s-au diminuat cu 8,4%. Vanzarile de produse nealimentare au scazut cu 2,1%.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1414 ori