Ponta, prima zi la Washington, o zi plina de energie. Vezi ce intalniri are

Luni, 21 Octombrie 2013, ora 09:12
1620 citiri
Ponta, prima zi la Washington, o zi plina de energie. Vezi ce intalniri are

Premierul Victor Ponta va avea luni, la Washington, in cadrul primei zile a vizitei oficiale pe care o efectueaza in SUA, intrevederi cu reprezentantii companiilor Motorola, HP, ExxonMobil, Chevron, IBM, precum si cu secretarul american pentru Energie, Ernest Moniz, a anuntat Biroul de presa al Guvernului.

Primul-ministru se va intalni in prima parte a zilei de luni cu reprezentanti ai Motorola si HP. In continuarea programului Ponta va participa la o masa rotunda cu executivul AMRO si al altor companii, urmata de o conferinta AMRO si US Chamber of Commerce&Business RoundTable.

Dupa intalnirile cu reprezentantii ExxonMobil si Chevron este prevazuta intrevederea cu secretarul SUA pentru Energie, urmata de o vizita la sediul IBM.

Premierul isi va incheia prima zi a vizitei in SUA cu o intalnire cu baschetbalistul roman Ghita Muresan.

Victor Ponta incepe luni o vizita oficiala de trei zile in SUA, seful Executivului urmand sa aiba intrevederi cu presedintele Bancii Mondiale, Jim Yong Kim, cu vicepresedintele american Joe Biden, la Casa Alba, cu congresmeni si cu reprezentanti ai mai multor companii americane.

"Obiectivele noastre sunt reafirmarea parteneriatului strategic politic si militar si perspectivele de colaborare in perioada urmatoare, dar si parteneriatul economic, pentru ca vizita are si o importanta componenta economica, respectiv intalniri cu reprezentantii marilor companii care au investit deja in Romania sau eventual au planuri de investitii, vorbesc de trei domenii importante: energie, IT si industria de utilaje si tehnologii moderne. De asemenea, vom avea intalniri in cadrul Congresului cu acei reprezentanti care au drept sarcina directa modificarea legislatiei ce va permite pe viitor includerea Romaniei in programul Viza Waiver", declara, la sfarsitul saptamanii trecute, premierul.

El a precizat totodata ca o componenta importanta a vizitei o reprezinta schimburile culturale si educationale, amintind ca, in acest sens, Guvernul a aprobat un memorandum privind continuarea programelor de burse Fulbright.

#Ponta companii americane, #Ponta companii SUA, #Ponta vizita SUA , #stiri IBM