Peste 300 de stagii de practica in IT&C prin "Stagii pe bune"

Vineri, 22 Mai 2009, ora 16:19
1998 citiri
Peste 300 de stagii de practica in IT&C prin "Stagii pe bune"

"Stagii pe bune" deschide sesiunea de aplicatii la stagii de practica pentru studentii din IT&C si ofera peste 300 de stagii de practica, in domenii precum software development, junior software engineering, web-development, PHP development, junior C/C++ game development, DB administration, quality engineering si multe altele.

Stagiile sunt oferite de cele mai mari companii din IT&C, iar studentii din toata tara pot aplica pe site-ul proiectului (www.stagiipebune.ro) pana pe data de 24 mai. "Studentii acumuleaza cunostinte practice intr-un mediu competitiv, fara a-si neglija studiile, invata sa lucreze in echipa si isi dezvolta abilitatile de comunicare, se familiarizeaza cu rigorile si cerintele unui mediu de lucru profesionist", spune Bogdan Iordache, director de program.

Programul "Stagii pe Bune", care se afla la a 5-a editie, reuneste stagii din Bucuresti, Timisoara, Iasi, Sibiu, Cluj-Napoca si Brasov. Proiectul ofera studentilor din IT&C, posibilitatea de a-si gasi un program de stagiatura in cadrul companiilor: Adobe, IBM, Oracle, Bitdefender, Alvarion, GeCad, Ixia, Microsoft, Mobility Games, S&T Romania, UberVu, Ninth Prime Technologies si altele.

Editia 2009 a proiectului a luat startul pe 30 martie. "Stagii pe Bune" este un proiect organizat de catre Asociatia "Studenti si Profesionisti IT&C" (ASPI), formata din tineri profesionisti din IT&C-ul romanesc, si sustinut de catre Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS).

Programul a fost lansat in ianuarie 2005, la initiativa catorva absolventi ai Facultatii de Automatica si Calculatoare din Bucuresti, cu scopul de a realiza programe de stagiatura pe timpul verii pentru studenti in cadrul unor firme din domeniul IT&C si a fost o premiera pentru invatamantul tehnic din Romania.

"In contextul financiar curent, organizarea unui program de stagiatura parea a fi o adevarata aventura. Cu mult entuziasm si cu ajutorul colegilor nostri din facultati, am reusit sa facem din aceasta editie un succes si am atras peste 300 de stagii in toate marile centre universitare din tara", a adaugat Bogdan Iordache.

#stagii, # bune, # practica, # it, # c , #stiri IBM