Oracle cumpara Sun Microsystems pentru 7,4 miliarde $

Marti, 21 Aprilie 2009, ora 09:23
1324 citiri
Oracle cumpara Sun Microsystems pentru 7,4 miliarde $

Compania Oracle Corp. va achizitiona Sun Microsystems Inc. pentru 7,4 miliarde dolari, sau 9,50 dolari/actiune, dupa ce consiliul director al ambelor grupuri a aprobat tranzactia in unanimitate, informeaza Bloomberg.

"Ne asteptam ca noua achizitie sa creasca castigurile Oracle cu cel putin 15% in primul an, dupa incheierea tranzactiei", a declarat presedintele Oracle, Safra Catz.

Tranzactia va fi cel mai probabil finalizata in vara aceasta si asteapta aprobarea actionarilor Sun si a anumitor autoritati de reglementare.

"Estimam ca Sun Microsystems va contribui cu peste 1,5 miliarde dolari la profitul operational al Oracle in primul an, urmand sa creasca la peste 2 miliarde dolari in al doilea an", a mai spus Catz.

Compania Sun a fost considerata drept obiectiv de preluare pentru International Business Machines Corp, HP, Dell Inc si Cisco Systems Inc.

La inceputul lunii aprilie, IBM si-a retras oferta de preluare, tranzactie evaluata la 7 miliarde dolari, care ar fi marit competitivitatea serverelor de calculatoare produse in fata unor rivali precum Hewlett-Packard Co (HP), dupa ce oficialii Sun au anuntat ca nu mai considera IBM ca fiind unicul partener de negocieri.

#oracle, #sun, #microsystems, #miliarde, #IBM , #stiri IBM