Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mercury lider pe piata DASQ, conform IDC

Mercury lider pe piata DASQ, conform IDC

HP a anuntat ca Mercury, componenta a organizatiei HP Software dupa finalizarea achizitiei, a fost declarata de IDC lider de necontestat pe piata DASQ (distributed automated software quality).

Piata DASQ este un subset al pietei ASQ (automated software quality) care vizeaza calitatea aplicatiilor distribuite. Venitul DASQ nu include sumele obtinute din vanzarea unor categorii de programe, cum sunt aplicatiile ASQ pentru calculatoare mainframe, cele aferente PC-urilor independente sau platformelor de minicalculatoare si programelor cu scop de testare, ca de exemplu cele destinate testarii driverelor pentru periferice si sistemele embedded.

Conform studiului IDC, Mercury este din nou lider al veniturilor DASQ, inregistrand in 2005 o crestere a cotei de piata cu 61% - aproape de patru ori decat cota celui mai apropiat competitor. Mercury a continuat sa fie motorul care a contribuit la evolutia pietei DASQ, care a atins in 2005 peste 947,6 milioane USD, reprezentand o crestere cu 20,4% fata de 2004.

"HP este evident lider al veniturilor pe piata DASQ", spune Melinda Ballou, director de program al departamentului de Dezvoltare de aplicatii si servicii de implementare din cadrul IDC si autor al raportului. "Datorita calitatii recunoscute in executie si rolului crescand pe care incep sa il aiba managerii de la Mercury in cadrul HP, IDC prognozeaza ca HP isi va pastra pozitia si isi va imbunatati cota pe piata DASQ".

Raportul mentioneaza cresterea in 2005 a cotei HP pe piata DASQ, in timp ce IBM si Compuware, cei mai apropiati competitori ai sai, au pierdut procente din piata, desi au inregistrat cresteri ale venitului. Previziunile IDC cu privire la ASQ actualizate cu datele aferente anului 2006 vor fi facute cunoscute in al doilea trimestru al anului 2007.

"Responsabilitatea directorilor departamentelor IT privind calitatea si performantele aplicatiilor vitale pentru afaceri nu a fost niciodata mai mare, determinand HP sa acorde in continuare o importanta mai mare decat competitorii sai managementului calitatii", declara Yuval Scarlat, vicepresedinte al departamentului Application Delivery Products and Strategy, Software, din cadrul HP. "Oferta HP de produse de management al calitatii, cota ridicata de piata a acestora si atentia insuficienta pe care le-o acorda utilzatorii ne determina sa profitam de aceasta piata mare, inca insuficient valorificata".

Raportul IDC "Worldwide Distributed Automated Software Quality Tools 2006-2010 Forecast and 2005 Vendor Shares", poate fi descarcat de la adresa www.mercury.com/idcreport.


Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 921 ori