Lenovo, schimbari dupa achizitia serverelor IBM. Ce urmeaza de la 1 aprilie

Luni, 03 Februarie 2014, ora 09:48
1480 citiri
Lenovo, schimbari dupa achizitia serverelor IBM. Ce urmeaza de la 1 aprilie

Grupul chinez Lenovo, cel mai mare producator de PC-uri din lume, care a preluat divizia de servere a companiei americane International Business Machines (IBM) pentru 2,3 miliarde de dolari, si-a reorganizat activitatea.

Astfel, grupul a infiintat patru noi entitati, dupa tranzactia in care a platit in numerar si actiuni, a anuntat Lenovo.

"Lenovo se afla intr-una din cele mai importante si fascinante etape din istoria sa. Suntem primul producator de PC-uri din lume. Suntem numarul trei in segmentul Smart Connected Devices (PC, tablete, smartphone).

Am anuntat decizia de a face o achizitie care ne va transforma intr-un competitor important in segmentul Enterprise. Este momentul perfect pentru a pregati urmatoarea faza a cresterii noastre.

[..] Noua structura ne va ajuta sa fim si mai rapizi, mai concentrati si mai eficienti in a livra produse si servicii inovatoare unei piete globale incredibil de diverse, cu nevoi tehnologice foarte diferite.

Pregatim organizatia noastra pentru viitor. Astfel Lenovo poate sa continue ca lider global al industriei de PC-uri si sa devina un adevarat lider in era PC+", a declarat Yang Yuanqing, presedinte si CEO al Lenovo.

Patru noi divizii, active de la 1 aprilie

Lenovo a infiintat patru noi divizii distincte de business, care vor deveni active din 1 aprilie.

Prima dintre ele, PC Business Group, care include brandurile Lenovo si Think, este condusa de Gianfranco Lanci, in prezent lider al Lenovo EMEA.

Acest grup va continua sa inoveze, sa genereze profit si sa extinda ponderea Lenovo in industria globala a PC-urilor.

Divizi aMobile Business Group, unde sunt incluse smartphone, tablete, smart TV), condusa de Liu Jun, in prezent lider al divizie Business Group unde sunt dezvoltate produse pentru categoria consumer si produse mobile.

Aceasta are ca obiectiv castigarea unei pozitii superioare pe piata, in crestere, a telefoanelor inteligente, tabletelor si televizoarelor inteligente.

O a treia divizie, Enterprise, care include servere si solutii de stocare, este condusa de Gerry Smith, in prezent lider al Americas Group al companiei.

Obiectivul acestuia va fi de a construi in mod agresiv un nou motor de profit in segmentul enterprise, unde Lenovo are deja o fundatie solida. Dupa obtinerea aprobarilor necesare conform reglementarilor, recent achizitionata divizie de servere business x86 de la IBM va fi integrata in acest grup.

Divizia Ecosystem & Cloud Services, care include ecosistemele Android si Windows, va dezvolta a construi acest ecosistem in China si va contura strategia de monetizare si extindere. Divizia este condusa de George He, senior vice president Lenovo, care este in prezent Chief Technology Officer.

Organizatiile de vanzari structurate geografic raman aceleasi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#lenovo ibm, #restructurare lenovo, #companiei IT , #stiri IBM