Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lenovo Romania estimeaza venituri de 20-25 milioane euro pentru 2006

Lenovo Romania estimeaza venituri de 20-25 milioane euro pentru 2006
In perioada urmatoare, compania nu va aduce modificari de substanta strategiilor si politicilor elaborate anterior de IBM Compania chineza Lenovo, care a preluat la sfarsitul anului trecut divizia producatoare de PC-uri a concernului IBM pentru 1,25 miliarde de dolari, vizeaza pentru 2006 venituri de 20-25 milioane de euro din activitatile desfasurate in Romania, in crestere cu 20% fata de estimarile pentru acest an."De obicei publicam cifrele pentru tot grupul, dar estimarile noastre in anul 2006 cu privire la veniturile din Romania indica in jur de 20-25 milioane de euro, iar pentru acest an cu 20% mai putin", a declarat, cu prilejul lansarii oficiale a companiei pe piata romaneasca, directorul general al Lenovo pentru Europa Centrala si de Est, Johannes Guschlbauer.
Potrivit acestuia, sucursala Lenovo Romania va continua strategia IBM pe piata romaneasca cu privire la portofoliul de clienti mari, dar se va orienta si spre segmentul consumatorilor individuali si cel al companiilor mici si mijlocii.
"Lenovo este orientata mai ales spre segmentul IMM-urilor si cel al consumatorilor individuali, iar IBM are cu preponderenta clienti din zona companiilor mari. Vom continua politica IBM, dar vom face in urmatoarele cinci luni si o evaluare a celorlalte segmente ale pietei. Nu ne vom arunca pe piata fara sa facem o prospectie asupra potentialului acestor tipuri de clienti", a precizat Guschlbauer.
El a adaugat ca trebuie luate in calcul mai multe criterii pentru a lansa produse si pe alte segmente decat cel al companiilor mari, precum potentiali parteneri sau canale de distributie.
La randul sau, directorul general al Lenovo Romania, Diana Munteanu, a mentionat ca strategia pe piata romaneasca va ramane aceeasi si nu vor interveni modificari importante.
"Nu vom schimba linia de produse, nu vom face nici o schimbare in segmentul de piata, vrem in schimb sa atacam mai multe segmente ale pietei. Pe termen lung, vom produce mai multe produse adecvate pentru piata romaneasca si in concordanta cu cerintele clientilor romani", a spus Munteanu.
Ea a precizat ca anul viitor vor fi lansate pe piata si primele produse cu marca Lenovo, alaturi de alte produse din gama Think.
"In luna februarie vom lansa alaturi de produsele din gama Think si primele produse cu marca Lenovo pe piata romaneasca. PC-urile din gama Think vor mai purta marca IBM pana in anul 2006, dupa care va vom comunica urmatoarea etapa", a mentionat Munteanu.
In plus, desi aceasta a aratat ca modelul de afacere al IBM va fi preluat in totalitate de noua companie, Lenovo va vinde doar prin distribuitori.
"In prezent, IBM vinde si direct catre anumiti clienti. Lenovo nu va mai vinde direct, ci doar prin retaileri", a adaugat Munteanu.
Preluarea diviziei producatoare de PC-uri a IBM a fost anuntata la sfarsitul anului trecut si a fost finalizata in luna mai, formand astfel un grup cu vanzari anuale de 13 miliarde de dolari.
Compania nou formata, la capitalul careia IBM mai detine o participatie de 13,4%, va ocupa pozitia a treia in ierarhia mondiala a celor mai mari producatori de computere personale. Vanzarile Lenovo reprezinta in prezent circa o treime din piata chineza de profil.
De asemenea, noua societate va uni echipele manageriale din China si din Statele Unite si isi va muta sediul de la Beijing la New York. Lenovo Group are birouri in peste 60 de tari.

Adrian Seceleanu

Curierul National

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 832 ori