Lenovo a inregistrat castiguri triple

Joi, 01 Noiembrie 2007, ora 11:49
1137 citiri
Lenovo a inregistrat castiguri triple

Compania chineza Lenovo Group Ltd, intra in competitie pentru locul al treilea mondial in productia de PC-uri cu firma taiwaneza Acer Inc., a depasit estimarile, triplandu-si castigul trimestrial pe fondul cererii globale robuste de calculatoare si a unei cote de pe piata stabile, anunta Reuters.

Lenovo, producatorul de PC-uri numarul unu in China, a afisat un profit de 105,26 milioane de dolari in al doilea trimestru fiscal ce s-a incheiat la 30 septembrie comparativ cu 37,89 milioane de dolari in 2006.

Rezultatul a depasit asteptarile medii ale celor cinci analisti citati de Reuters, de 88 de milioane de dolari. Aceasta este a doua performanta inregistrata de Lenovo de la achizitionarea diviziei de PC-uri a companiei IBM contra sumei de 1,25 de miliarde de dolari.

Lenovo si-a mentinut pozitia a treia la nivel global in vanzarea de PC-uri cu 8,2% din totalul livrarilor in al treilea trimestru, urmat de Acer, ce a avut o cota de piata de 8,1%, potrivit IDC.

Acer ar putea insa sa intreaca Lenovo, dupa ce firma taiwaneza i-a cumparat pe rivalii americani de la Gateway Inc, contra sumei de 710 milioane de dolari. Afacerea s-a incheiat in luna octombrie.

Ca parte a intelegerii dintre Acer si Gateway, firma taiwaneza de PC-uri s-a angajat sa finanteze tentativa de preluare de catre Gateway a companiei Packard Bell

Lenovo spera de asemenea la o eventuala achizitie a Packard Bell pentru a-si extinde vanzarile in Europa.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.