IBM si Intel vor investi 4,4 miliarde dolari intr-un centru de cercetare in statul New York

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 07:22
1542 citiri
IBM si Intel vor investi 4,4 miliarde dolari intr-un centru de cercetare in statul New York

IBM si Intel vor investi 4,4 miliarde de dolari in urmatorii cinci ani pentru infiintarea unui centru de cercetare si dezvoltare in domeniul nanotehnologiei in Albany, a declarat guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, transmite Bloomberg. 

Pentru sustinerea proiectului, statul va investi 400 milioane de dolari in Colegiul pentru Stiinte Nano si Inginerie al Universitatii de Stat din New York, situat in Albany, relateaza Mediafax.

Globalfoundries, Taiwan Semiconductor Manufacturing si Samsung Electronics vor investi la randul lor in acest proiect care va crea 6.900 de locuri de munca, dintre care 2.500 in domeniul tehnologiei.

Cipurile de dimensiuni nanometrice (extrem de mici, pana la dimensiunea atomilor) sunt incluse in sisteme folosite atat pentru supercomputere, cat si pentru aparatura electronica de consum.

"Este vorba despre sistemele de computere pe care IBM si alte companii le vor construi cu tehnologii avansate. Astfel vor fi create computere care vor ajuta medicii sa diagnosticheze mai devreme bolile", a declarat presedintele, director executiv al IBM, Paul Otellini.

Statul New York va sprijini cu fonduri si alte centre de cercetare si dezvoltare, din Canandaigua, Utica, East Fishkill si Yorktown Heights.

"Aceasta investitie fara precedent in economia New York-ului va crea mii de locuri de munca si va transforma statul in epicentrul noii generatii de cip-uri pentru computere, a mai spus Cuomo. Actiunile IBM au crescut cu 2,3% in urma informatiilor, iar cele ale Intel cu 2,7%. 

#ibm, # intel, # ibm investeste in cercetare , #stiri IBM