Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

IBM preia compania franceza Ilog pentru 215 milioane de euro

IBM preia compania franceza Ilog pentru 215 milioane de euro
International Business Machines (IBM), al doilea producator mondial de software, a acceptat preluarea companiei franceze Ilog, pentru 215 milioane euro, au anuntat reprezentantii companiilor, citati de Reuters.Tranzactia, care a fost aprobata de consiliul director al Ilog, face parte din strategia de achizitii a producatorului american.


"Aceasta preluare ne permite sa ne extindem pe piata si sa ajungem la potentialul maxim al tehnologiilor noastre, dar si sa protejam investitiile clientilor nostri acum si in viitor", a declarat directorul executiv al Ilog, Pierre Haren.IBM, unul dintre principalii parteneri comerciali ai companiei franceze, ofera 10 euro/actiune, mai mult cu 56% fata de valoarea medie a actiunilor Ilog din luna iulie, si cu 37% mai mult fata de valoarea titlurilor la sfirsitul sedintei de tranzactionare de vineri, 25 iulie.Reprezentantii Ilog au anuntat, luni, un profit net de 500,000 dolari si venituri de 181 milioane dolari, in scadere fata de profitul net de 4,9 milioane dolari si venitul de 161,5 milioane dolari inregistrate anul trecut"In al patrulea trimestru, am intampinat un mediu economic competitiv, in special in domeniul financiar, care este o sursa importanta de venituri pentru Ilog", au declarat reprezentantii companiei.Compania franceza, fondata in 1987, a recurs la disponibilizari voluntare, reducand numarul de angajati cu 847 de persoane fata de aceeasi perioada a anului trecut.IBM a cheltuit 21 miliarde dolari pentru 70 de achizitii incepand cu 2003. Printre acestea se numara si compania canadiana Cognos, cea mai mare preluare, incheiata in luna ianuarie, pentru 5 miliarde dolari.Oferta de preluare a firmei Ilog urmeaza sa fie inaintata autoritatilor franceze dupa 15 septembrie, in vederea obtinerii aprobarii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1453 ori