IBM plateste 10 mld dolari pentru achizitia de actiuni proprii

Marti, 26 Octombrie 2010, ora 23:27
1184 citiri
IBM plateste 10 mld dolari pentru achizitia de actiuni proprii

Conducerea IBM, cel mai mare furnizor din lume de servicii pentru computere, a aprobat achizitia de actiuni proprii in valoare de zece miliarde de dolari, a anuntat, marti, grupul american, citat de Bloomberg, informeaza Mediafax. 

Fondurile disponibile, in acest moment, pentru astfel de achizitii au urcat astfel la 12,3 miliarde de dolari. In aprilie, IBM a autorizat achizitia de titluri proprii in valoare de opt miliarde de dolari.

Directorul general al IBM, Sam Palmisano a cheltuit, de la preluarea postului in 2002, peste 68 de miliarde de dolari pentru a cumpara actiuni ale grupului.

Suma reprezinta aproximativ 38% din valoarea de piata a grupului.

O actiune IBM se tranzactiona cu 140,85 dolari in primele ore ale sedintei bursiere de la New York, cu 1,01 dolari peste inchiderea din ziua anterioara.

Cotatia, care a atins un nivel record in octombrie, este mai mare cu 6,8% fata de inceputul anului. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele Din BET – Peste 13 Mld. RON Companiile din structura indicelui bursier BET, care au anunțat pana acum propunerile de dividende, vor sa distribuie cumulat acționarilor dividende in...
Piețele din Asia-Pacific, sub asalt – TradeVille
Piețele din Asia-Pacific, sub asalt – TradeVille
Deficitul De Cont Curent, In Creștere În primele 2 luni ale anului 2024, România a înregistrat un deficit de cont curent în creștere cu 25% față de aceeași perioadă a anului precedent,...
#ibm, #actiuni, #bursa , #stiri IBM