IBM isi trimite angajatii la pregatire in Romania

Luni, 31 Martie 2008, ora 10:57
1639 citiri
IBM isi trimite angajatii la pregatire in Romania

Compania IBM, una dintre cele mai importante firme de IT din lume, a selectat o suta de angajati, pe care sa-i pregateasca prin confruntarea cu pietele emergente. Douasprezece echipe de cate opt oameni vor fi trimise in Romania, Turcia, Vietnam, Ghana, Filipine si Tanzania, componentii fiecarei echipe reprezentand tari si unitati de business diferite. In Romania, programul va avea loc la Timisoara si Sibiu, unde IMM-uri cu potential vor beneficia de training gratuit din partea specialistilor IBM, potrivit Sofiei Zainea, director de comunicare la IBM Romania.


Programul "Corporate Services Corps", dedicat dezvoltarii angajatilor, isi propune sa antreneze middle manageri din IBM pentru a deveni lideri globali, prin confruntarea acestora cu provocarile socioeconomice din pietele emergente. Acestia vor lucra la proiecte legate de dezvoltarea economica si IT. In Romania, echipa IBM va sosi in luna iulie si va avea drept scop identificarea intreprinderilor mici si mijlocii cu potential de crestere, care au nevoie de training de business pentru a se integra in retelele de comert regionale si globale.


"Primul grup de voluntari din cadrul programului Corporate Service Corps in Romania va colabora cu Fondul de Asistenta pentru Intreprinderile Mici (Small Enterprise Assistance Fund's - SEAF), Center for Entrepreneurship and Executive Development (CEED). Echipa se va stabili la Timisoara, oras cu precadere cunoscut pentru sectorul IT&C", spune Sofia Zainea.


Peste 5.000 de angajati au aplicat pentru "Corporate Services Corps", ceea ce face ca acest program sa fie unul dintre cele mai competitive create de IBM pentru angajati, se arata in comunicatul de presa dedicat lansarii programului. Compania va selecta alti o suta de angajati pana la finele anului.


Stagiu


* 5.000 de angajati au aplicat la programul IBM

* Au fost selectati 100 de manageri

* Pietele emergente sunt Romania, Turcia, Vietnam, Ghana, Filipine si Tanzania

* Orasele in care vin angajatii straini sunt Timisoara si Sibiu