IBM intra in apa pentru a lupta cu poluarea

Vineri, 13 Martie 2009, ora 13:12
1717 citiri
IBM intra in apa pentru a lupta cu poluarea

Compania IBM vrea sa intre in apa foarte adanc pentru a lupta cu poluarea si totodata pentru a se dezvolta in sectorul gestionarii aprovizionarii cu apa.

IBM a lansat astazi o noua linie de servicii prin care doreste sa lupte cu poluarea surselor de apa. Oficiali ai companiei au declarat ca aceasta piata va valora in urmatorii cinci ani aproximativ 20 de miliarde de dolari, informeaza AP.

Noul serviciu al companiei face parte dintr-un plan larg de dezvoltare in sectorul serviciilor de infrastructura, activitatea IBM urmand sa se extinda in viitor si in aria traficului autovehiculelor si retelelor de energie.

Grupul este de parere ca noile servicii de furnizare a apei vor ajuta la pastrarea mediului inconjurator.

IBM
a lucrat alaturi de un institut irlandez la dezvoltarea unor senzori care sa monitorizeze nivelul poluarii, activitatea vietii marine si conditiile meteo din larg, pentru a transmite date in timp real catre cercetatori.

De asemenea proiectul denumit "planeta inteligenta" este o metoda buna pe care compania a abordat-o pentru a scoate bani din recesiune.

Sam Palmisano, seful IBM, a transmis actionarilor companiei ca va aborda si alte tipuri de afaceri precum gestionarea traficului si retelelor de energie, apa, hrana si asistenta medicala.

El a promis ca eforturile vor ajuta la cresterea grupului chiar daca vremurile care vor veni se estimeaza ca vor fi dificile.

Șefii UE, acuzați de scumpirea artificială a prețurilor la energie. Politicile „verzi”, aspru contestate: „Au distorsionat piața”
Șefii UE, acuzați de scumpirea artificială a prețurilor la energie. Politicile „verzi”, aspru contestate: „Au distorsionat piața”
În ultimii ani, de la criza „COVID”, tarifele la toate produsele și serviciile au intrat pe o puternică pantă ascendentă. În domeniul energiei s-au consemnat printre cele mai fulminante...
#apa, #de, #energie, #ibm, #inconjurator, #mediu, #poluare, #retele, #sursa, #trafic , #stiri IBM

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  3. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  4. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  5. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  8. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  9. Semnal de alarmă la un important proiect de infrastructură: ”Termenul din PNRR este foarte greu de îndeplinit” FOTO&VIDEO
  10. Speranță pentru șoferi. Autoritățile spun că un nou lot de autostradă se poate deschide în iulie FOTO