IBM intra in apa pentru a lupta cu poluarea

Vineri, 13 Martie 2009, ora 13:12
1717 citiri
IBM intra in apa pentru a lupta cu poluarea

Compania IBM vrea sa intre in apa foarte adanc pentru a lupta cu poluarea si totodata pentru a se dezvolta in sectorul gestionarii aprovizionarii cu apa.

IBM a lansat astazi o noua linie de servicii prin care doreste sa lupte cu poluarea surselor de apa. Oficiali ai companiei au declarat ca aceasta piata va valora in urmatorii cinci ani aproximativ 20 de miliarde de dolari, informeaza AP.

Noul serviciu al companiei face parte dintr-un plan larg de dezvoltare in sectorul serviciilor de infrastructura, activitatea IBM urmand sa se extinda in viitor si in aria traficului autovehiculelor si retelelor de energie.

Grupul este de parere ca noile servicii de furnizare a apei vor ajuta la pastrarea mediului inconjurator.

IBM
a lucrat alaturi de un institut irlandez la dezvoltarea unor senzori care sa monitorizeze nivelul poluarii, activitatea vietii marine si conditiile meteo din larg, pentru a transmite date in timp real catre cercetatori.

De asemenea proiectul denumit "planeta inteligenta" este o metoda buna pe care compania a abordat-o pentru a scoate bani din recesiune.

Sam Palmisano, seful IBM, a transmis actionarilor companiei ca va aborda si alte tipuri de afaceri precum gestionarea traficului si retelelor de energie, apa, hrana si asistenta medicala.

El a promis ca eforturile vor ajuta la cresterea grupului chiar daca vremurile care vor veni se estimeaza ca vor fi dificile.

Waze aduce noi actualizări pentru o navigare mai sigură și convenabilă. Ce a îmbunătățit Google
Waze aduce noi actualizări pentru o navigare mai sigură și convenabilă. Ce a îmbunătățit Google
Waze, aplicația de navigație preferată de milioane de șoferi, introduce noi actualizări pentru a îmbunătăți siguranța călătoriilor. Actualizările sunt rezultatul colaborării cu...
#apa, #de, #energie, #ibm, #inconjurator, #mediu, #poluare, #retele, #sursa, #trafic , #stiri IBM