Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

IBM creeaza computerul cu creier de pisica

IBM creeaza computerul cu creier de pisica
Compania IBM vrea sa creeze un "computer cognitiv" astfel incat circuitele electronice care incearca sa imite legaturile neuronale din creier, sa aiba complexitatea unui creier de pisica. Guvernul american a acordat 4,9 milioane de dolari gigantului IBM pentru realizarea unui "computer cognitiv", informeaza BBC.


Cercetarile au strans laolalta neurobiologi, psihologi si specialisti in informatica de la cinci universitati americane.Deocamdata, reconstituirea sinapselor din creierul uman pare un tel mult prea indepartat.Insa cercetatorii cred ca pot realiza, in viitorul apropiat, macar un computer cu nivelul de complexitate al unui creier de pisica. Daca acest computer va fi realizat, el va putea sa faca analize la scara larga, va lua decizii si chiar va putea sa recunoasca imagini.

"Mintea are o abilitate extraordinara sa integreze informatii ambigue care par sa nu aiba sens si creeaza categorii de timp, spatiu, obiect si interelationeaza cu datele senzoriale", a declarat Dharmendra Modha, cercetator la IBM.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1255 ori