IBM a inregistrat o crestere a profitului net

Joi, 09 Octombrie 2008, ora 12:59
1641 citiri
IBM a inregistrat o crestere a profitului net

International Business Machines, al doilea producator mondial de software, a afisat castiguri peste asteptari in al treilea trimestru si a mentinut neschimbate estimarile privind profitul pentru anul 2008. Acest fapt a dus la aprecierea titlurilor cu 4%, informeaza Reuters. Profitul net al companiei a crescut cu 20%, la 2,8 miliarde dolari, in timp ce castigurile per actiune au crescut cu 22%, la 2,05 dolari/actiune. Veniturile IBM a crescut cu 5%, la 25,3 miliarde dolari, dintre care 3% provin din fluctuatia cursurilor valutare, au mai spus reprezentantii companiei.


Analistii chestionati de Reuters estimasera un castig de 2,01 dolari/actiune si venituri de 26,5 miliarde dolari.


"Rezulatele financiare sugereaza ca nivelul stabil al veniturilor si al profitului, investitiile pe pietele emergente, produsele si serviciile de calitate oferite clientilor si baza financiara stabila fac din IBM o companie competitiva atat in perioadele de prosperitate cat si in cele dificile", a spus directorul executiv al IBM, Samuel Palmisano.


Dupa publicarea rezultatelor financiare trimestriale, titlurile IBM s-au apreciat pe bursa new-yorkeza cu 3,8%, la 94 dolari/actiune, fata de cotatia anterioara de 90,55 dolari/actiune.