Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

IBM a anuntat majorarea cu 8% a profitului obtinut in primul trimestru al 2007

IBM a anuntat majorarea cu 8% a profitului obtinut in primul trimestru al 2007
Grupul International BusinessMachines Corp., (IBM), cea mai mare companie de servicii tehnologice din lume, a anuntat ca profitul obtinut in primul trimestru al 2007 a crescut cu 8% datorita vanzarilor de software si cererii de servicii pentru calculatoare, relateaza Reuters.

Profitul net s-a ridicat pana la 1,84 miliarde dolari, sau 1,21 dolari pe actiune, conform estimarilor Wall Street. In urma cu un an, IBM a inregistrat un profit de 1,71 miliarde dolari, sau 1,08 dolari pe actiune.

Venitul IBM a crescut cu 6,6% pana la 22,03 miliarde dolari, fata de suma de 20,66 miliarde dolari inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut, conform Reuters Estimates.

Directorul financiar al IBM, Mark Loughridge, a declarat pentru analisti cu ocazia unei conferinte ca slabiciunea pietei americane a fost contracarata de vanzarile bune inregistrate in Asia si in Europa, mai ales in Germania.

IBM a platit anul trecut aproximativ cinci miliarde dolari pentru 13 achizitii pentru a spori vanzarile si serviciile, acestea facand parte din strategia de a imbunatati profitabilitatea prin vanzarea mai multor servicii construite de arhitectura software.

IBM a precizat ca veniturile inregistrate de cele doua divizii de servicii, care au contabilizat peste jumatate din vanzarile totale din 2006, au crescut cu 8% in primul trimestru al 2007.

Veniturile inregistrate de una dintre diviziile de servicii, Global Business Services, au crescut cu 8,7% pana la 4,2 miliarde dolari.

Veniturile obtinute de cealalta divizie de servicii, Global TechnologyServices, au crescut cu 7% pana sa 8,3 miliarde dolari. Veniturile provenite de pe urma vanzarii de aplicatii au crescut cu 8,8% pana la 4,25 miliarde dolari.


Bloombiz
(Sursa: NewsIn)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 819 ori