Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

IBM: 1,5 miliarde de dolari pentru securitate informatica

IBM: 1,5 miliarde de dolari pentru securitate informatica

International Business Machines (IBM) a lansat o initiativa majora de combatere a fraudelor online anuntand ca va cheltui 1,5 miliarde de dolari pe an pentru cercetarea si dezvoltarea produselor de securitate, dar si pentru campaniile de promovare a lor.

Ziarul il citeaza insa pe Val Rahmani, manager general al diviziei de servicii a IBM, care precizeaza ca suma este "cea mai mare cheltuita pina acum" in domeniul securitatii informatice.

Decizia vine dupa ce IBM a reusit sa isi creasca in ultimii ani atat incasarile cat si profitabilitatea, desi a cheltuit peste 5 miliarde de dolari pe achizitii, majoritatea din domeniul securitatii.

Investitia va fi coordonata de divizia Tivoli, care se ocupa cu solutiile de management al traficului de retea, identificare si acces la date. IBM cauta sa dezvolte si mai multe aplicatii software de securitate, noi solutii de management pentru activitatile software din retea si altele asemenea. Wall Street considera ca initiativa ar putea duce la nasterea unui competitor serios pentru Symantec, McAfee sau EMC.

"Oferim acum o solutie de securitate end-to-end, diferita de tot ceea ce ofera rivalii nostri", a declarat Tom Noonan, director executiv al IBM Internet Security Systems, divizia nascuta dupa achizitia ISS. "Este o lovitura de ciocan data industriei de securitate", a explicat el, facand aluzie la celebra reclama Apple din 1984, cand a fost lansat primul Mac.

Piata de solutii de securitate este din ce in ce mai mare, numai in America de Nord se cheltuie anual 30 de miliarde de dolari pentru achizitia si implementarea de solutii de acest tip, conform firmei de analiza AMR Research. Piata este stimulata de reglementarile privind functionarea sistemelor IT, care au fost introduse dupa ce au avut loc foarte multe cazuri in care hackerii au avut acces la datele confidentiale ale clientilor unor companii.

IBM ofera de exemplu o aplicatie numita Proventia Content Analyzer, care scaneaza reteaua companiei si identifica documente sau fisiere sensibile, care contin date confidentiale si care teoretic nu ar trebui sa fie accesibile. Date precum Codul numeric personal (CNP) sau adresele unor angajati sau clienti trebuie sa fie invizibile pentru hackerii care ar putea avea acces la reteaua companiei. Alte aplicatii trimit alerte privind tentativele de acces neautorizat la bazele de date sau la serverele speciale ale companiei. In fine, alte solutii se adreseaza celor care proceseaza tranzactii cu cardul bancar, pentru a feri clientii de eventuale probleme.

Diversificarea ofertei are la baza achizitiile realizate. Internet Security Systems a costat 1,3 miliarde de dolari, iar acolo lucreaza 700 de specialisti in securitate. Sistemul de management al traficului in retea, Micromuse, a costat 865 de milioane de dolari. Compania a mai cumparat de atunci Consul Risk Management si Watchfire, ambele specializate in domeniu, dar fara a face publice sumele tranzactiilor.

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1089 ori