Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

HP isi sporeste cota de piata

HP isi sporeste cota de piata
HP si-a marit veniturile din serverele blade cu 81% fata de anul anterior in ultimul trimestru fiscal datorita cresterii cererii pentru HP BladeSystem, devenind astfel liderul mondial al pietei de profil pentru anul calendaristic 2007, conform cifrelor publicate de compania de studii de piata IDC. In privinta pietei de blade-uri din acelasi an, HP a castigat 11,1 puncte procentuale de unitati livrate si 7,5 puncte procentuale de venit anual, in defavoarea IBM si Dell. Conform cifrelor din cel de-al patrulea trimestru al anului 2007, publicate de compania de studii de piata IDC, HP detine in prezent 45,5% din cota de livrari si 47,7% din cota veniturilor de fabricatie ale pietei de servere blade, care valoreaza 1,2 miliarde de dolari.


"Segmentul de piata de servere blade a continuat sa creasca in 2007, pe masura ce organizatiile din intreaga lume au investit tot mai mult in sisteme blade, pentru a administra mai bine costurilor si pentru a simplifica operatiunile IT. HP si-a mentinut pozitia de lider pe piata de blade-uri, nu doar datorita designului sistemelor c-Class, ci mai ales datorita faptului ca HP a continuat sa inoveze si sa introduca solutii dedicate unor segmente noi de clienti", a declarat vicepresedintele grupului, Enterprise Platforms Group, IDC, Matthew Eastwood.HP a anuntat numele mai multor companii care au ales HP BladeSystem pentru a-si mari eficienta echipamentelor hardware si cea energetica si pentru a tine sub control costurile centrelor de date. Universitatea din Plymouth, Marea Britanie este una dintre organizatiile care au dus la consolidarea pozitiei de lider pe piata de servere blade. Solutia HP implementata include 30 de servere HP ProLiant BL685. In total, universitatea a redus numarul sau de servere de la 280 la 30 folosind tehnologia de virtualizare, a micsorat timpul de implementare a unui nou server, de la 6 saptamani la 20 de minute si a redus consumul de energie cu pana la 75%."Acesti clienti aveau de infruntat provocari deosebite in afaceri, dar toti au recunoscut avantajele de cost, timp si energie ale unei infrastructuri blade. Adoptarea pe scara larga a BladeSystem c-Class de catre clientii de toate dimensiunile este o demonstratie a inovatiilor introduse privind forma, functionalitatea si software-ul folosit in cadrul arhitecturii", a declarat vicepresedintele BladeSystem, HP, Mark Potter.De cand a fost introdus in iunie 2006, HP BladeSystem a devenit infrastructura blade aleasa de cateva mii de companii. HP ofera in prezent cel mai larg portofoliu al oricarui vanzator de sisteme blade, cu peste 1000.000 combinatii posibile, intr-un singur enclosure, pentru a se adapta nevoilor oricarui client.HP isi concentreaza activitatea pe simplificarea utilizarii tehnologiei pentru toti clientii sai, de la consumatorii individuali pana la cele mai mari organizatii. Cu un portofoliu ce cuprinde solutii de imprimare, calculatoare personale si infrastructura IT, HP este una dintre cele mai mari companii IT din lume. Veniturile realizate de companie in anul financiar 2007, incheiat la 31 octombrie, au totalizat 104.3 miliarde dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1135 ori