Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Forumul 'Zilele academice IBM pentru universitatile din Romania', la a treia editie

Forumul 'Zilele academice IBM pentru universitatile din Romania', la a treia editie

Forumul national "Zilele academice IBM pentru universitatile din Romania", aflat la cea de-a treia editie, si-a inceput, joi, lucrarile.

Editia 2007 a "Zilelor academice IBM pentru universitatile din Romania" este dedicata unor prezentari si dezbateri vizand Conceptul de Inovare Globala (GIO) in mediul academic din Romania, promovarea celor mai avansate produse si tehnologii de calcul simultan cu crearea de noi modele si procese de afaceri in beneficiul societatii prin gestiunea inovarii (stiintele vietii, sanatate, stiinta serviciilor, solutii in educatie, retele de inventii deschise).

De asemenea, unul dintre subiectele prezentate la forum s-a referit la principalele orientari si directii de colaborare in instruire si cercetare intre IBM si universitati, la imbunatatirea performantelor afacerilor prin inovarea serviciilor si standarde deschise, la integrarea produselor hardware, a tehnologiilor software si serviciilor in mediu de calcul deschis.

La forum au fost analizate tendintele din infrastructura si componente ale tehnicii de calcul, promovarea unor noi programe de invatamant si cercetare in mediul academic, crearea de parteneriate in scopul calificarii superioare a fortei de munca.

Vor fi prezentate si proiectele nationale realizate in competitia mondiala de grupuri de universitati impreuna cu IBM Romania in cursul anului 2006 pe linia cercetarii stiintifice si directiile prevazute pentru 2007.
La forum sustin prezentari specialisti IBM din tara si strainatate, reprezentanti ai mediului universitar din Romania.

Scopul evenimentului este de a promova inovatia in instruirea si cercetarea universitara, asigurand totodata o forta de munca de inalta competenta profesionala.
Strategia pentru universitati adoptata de IBM este determinata de necesitatea formarii de tehnicieni talentati, cu competente inalte, capabili sa dezvolte tehnologii inovatoare, de varf.
Forumul, organizat de IBM Romania, va continua vineri.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1121 ori