Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cifra de afaceri a Gecad Net a crescut cu 40% in 2007

Cifra de afaceri a Gecad Net a crescut cu 40% in 2007
Gecad Net, companie membra a Grupului Gecad, a incheiat anul fiscal 2007 cu o cifra de afaceri de 5,5 milioane de euro, cu 40% mai mare fata de anul anterior, informeaza un comunicat al companiei.Cresterea, peste media pietei, s-a datorat unei noi strategii a companiei de a furniza mediului de afaceri local solutii complexe in domeniile securitatii IT, proiectarii asistate (CAD) si software-ului de business.


"Pana in 2005, compania se concentra foarte mult pe vanzarea de licente software. in ultimii ani am incercat si am reusit sa ne impunem pe piata cu servicii IT profesionale, fapt care ne-a ajutat sa majoram veniturile companiei dar si profitabilitatea acesteia. Pentru aceasta, am organizat compania pe linii separate de business, cu echipe dedicate de consultanti si specialisti tehnici", a declarat directorul general al Gecad Net, Gabriela Mechea.In 2007, din totalul cifrei de afaceri inregistrate de companie, peste 50% provine din furnizarea de solutii si servicii CAD (Computer Aided Design), linie de business care a inregistrat si cea mai mare crestere – 49% fata de 2006.„Cresterea este explicabila prin faptul ca in 2007 am devenit Centru Autorizat de Training pentru Autodesk si ne-am imbogatit portofoliul de solutii cu tehnologii precum CAD&Pillar si Civil 3D, aplicatii dedicate proiectelor de infrastructura”, adauga Gabriela Mechea.Mai mult, compania a inceput, tot in 2007, sa dezvolte software pentru proiectare asistata, urmand ca in acest an sa scoata pe piata prima solutie proprietara. „Avand in vedere aceste premise, estimam ca veniturile din proiecte CAD in 2008 vor creste cu minimum 30%”, mai spune Gabriela Mechea.Aproape 18% din veniturile companiei pe 2007 au provenit din furnizarea de solutii de securitate. Gecad Net este distribuitor unic pe Romania pentru Trend Micro, partener Kaspersky si IBM/ISS. Compania este prezenta pe piata autohtona si cu solutia Sentinet, dezvoltata pe baza unei tehnologii de securitate proprii. „Printre principalele reusite ale anului 2007 in zona securitatii IT s-au numarat incheierea parteneriatului cu IBM/ISS si cresterea increderii companiilor romanesti in conceptului externalizarii securizarii infrastructurii IT”, explica Mechea.Aplicatiile de business si serviciile de infrastructura IT, in special cele pe platforme Microsoft, au contribuit cu aproape 30% la veniturile Gecad Net in 2007. Compania este Gold Certified Partner al Microsoft Romania si dispune de competentele Information Worker si Security Solutions.„In acest an ne dorim sa obtinem venituri cu cel putin 25% mai mari decat in 2007. Ne vom concentra mai ales pe furnizarea de solutii tehnologice moderne ce inglobeaza servicii profesionale atat de necesare companiilor aflate in crestere dar si organizatiilor de mari dimensiuni. Vanzarea de licente catre consumatorii individuali si companiile foarte mici se va face aproape exclusiv online, prin intermediul Gecadshop.ro, magazinul nostru virtual”, precizeaza Gabriela Mechea.Gecad Net are in prezent peste 1000 de clienti in domenii precum telecomunicatiile, sectorul financiar-bancar, cel al constructiilor, energiei, petrolului si gazelor si altele.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 948 ori