Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cheltuielile pentru servicii IT au depasit 363 de milioane de dolari in 2007

Cheltuielile pentru servicii IT au depasit 363 de milioane de dolari in 2007
Cheltuielile pentru servicii IT au depasit 363 de milioane de dolari in 2007 si vor creste in medie cu circa 22% anual in Romania, pentru urmatorii cinci ani, in ciuda scaderii economice actuale, potrivit unui studiu IDC.Potrivit acestuia, piata romaneasca de servicii IT a depasit previziunile din anul precedent si este de asteptat sa mentina ritmul ascendent, in ciuda scaderii economice actuale. Cheltuielile pentru serviciile IT in Romania in 2007 au reprezentat o crestere anuala de 48,7%. In moneda locala, aceasta piata a crescut cu 29,2%.


Cresterea pietei a fost determinata in principal de marile proiecte din domeniul bancar, de petrol si gaze, telecomunicatii si din administratia centrala, se arata in studiu.

 

"Valul de investitii straine in domeniul bancar, petrol si gaz, telecomunicatii, retail si productie, a condus la nevoia de infrastructura IT, de armonizare si aliniere la cele mai inalte standarde ale politicilor de IT, precum si punerea in aplicare a acestor standarde si a celor mai bune practici", a declarat country manager IDC Romania, Laurentiu Popescu.

 

Potrivit acestuia, piata romaneasca de servicii IT este dominata de jucatorii internationali care ocupa toate cele zece pozitii de top. Anul trecut, cei mai mari trei furnizori au fost HP, IBM si S&T, a caror cota de piata combinata a depasit 31%.

 

Segmentul integrarilor de sisteme este principalul responsabil in cresterea veniturilor pe piata romaneasca de servicii IT, inregistrand anul trecut 26,7%, urmat de cel de suport hardware si instalare cu un procent de 15,5% si cel de aplicatii de consultanta si de personalizare cu 15,2%. Potrivit IDC, aceste categorii de servicii vor continua sa joace un rol important pe piata romaneasca de IT.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1060 ori