Blue Spruce, browserul care poate fi impartit de mai multi utilizatori

Vineri, 28 Noiembrie 2008, ora 09:54
1443 citiri
Blue Spruce, browserul care poate fi impartit de mai multi utilizatori

Gigantul IBM isi propune sa creeze o aplicatie care sa permita mai multor persoane sa imparta acelasi browser, sa transforme conceptul de browser intr-o platforma de aplicatii. Proiectul Blue Spruce, bazat pe o versiune modificata de Safari, isi propune sa transforme conceptul de browser intr-o platforma de aplicatii, informeaza Technology Review.


Prin intermediul Blue Spruce videoconferintele si site-urile vor fi gazduite de o singura pagina de browser, cu care vor putea interactiona mai multi utilizatori in timp real. Blue Spruce isi propune ca modificarile fiecarui utilizator sa apara pe pagina in culori diferite.


Blue Spruce nu este un browser in sine, ci o aplicatie care leaga mai multe browsere existente (prototipul celor de la IMB functioneaza pe baza unei versiuni modificate de Safari, browserul Apple).


Dupa logarea pe serverul Blue Spruce, mai multi utilizatori pot interactiona cu diferite pagini web si aplicatii, in timp ce software-ul Blue Spruce face serverul sa creada ca are de-a face cu o singura aplicatie. Actiunile unui utilizator pe o pagina web sunt transmise catre serverul central, care le retrimite catre ceilalti participanti.


"Incercam sa imitam interactiunile fata in fata", a subliniat David Boloker, Chief Techology Officer for Emerging Internet Technologies la IBM. Miza echipei lui Boloker o reprezinta crearea unui sistem care sa le permita utilizatorilor sa faca schimb de informatii pe Internet cu aceeasi usurinta ca in cazul in care s-ar afla in fata aceluiasi birou.


IBM spera ca inventia lor se va dovedi utila in domeniul businessului, sanatatii si industriei grele.


Desi Blue Spruce se afla inca in faza de cercetare, IBM planuieste sa testeze sistemul la inceputul anului 2009, in cadrul industriilor financiare si de sanatate.