Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Atacurile cibernetice sunt mai scumpe decat cele fizice

Atacurile cibernetice sunt mai scumpe decat cele fizice
Aproximativ 58 la suta din companiile din intreaga lume considera ca atacurile cibernetice presupun cheltuieli mai mari decat atacurile fizice, potrivit unui studiu IBM realizat la nivelul a 17 tari din toata lumea.Conform declaratiilor reprezentantilor acestor organizatii, cheltuielile pe care le implica criminalitatea cibernetica determina in primul rand diminuarea veniturilor, pierderea clientilor actuali sau potentiali si scaderea productivitatii angajatilor.
Prin intervievarea a peste 3.000 de directori ai departamentelor de tehnologia informatiei sau alte persoane calificate sa raspunda intrebarilor cu privire la strategiile din domeniul IT ale companiilor, studiul IBM indica faptul ca 84 la suta din directorii departamentelor de IT considera ca, in ceea ce priveste criminalitatea cibernetica, organizatiile de crima organizata - care au la indemana tehnici sofisticate - inlocuiesc treptat hackerii care actioneaza individual.

Sistemele neprotejate, intalnite mai ales in tarile aflate in curs de dezvoltare, reprezinta o amenintare tot mai mare, potrivit raspunsurilor a circa trei patrimi dintre respondentii care au luat parte la studiu. In mod alarmant, aproape doua treimi (66 la suta) dintre acestia considera ca amenintarile la adresa securitatii corporatiilor vin acum din interiorul organizatiei.

Studiul releva faptul ca in Germania, 63 la suta din companii considera ca atacurile cibernetice reprezinta o amenintare mai mare la adresa lor decat atacurile fizice, comparativ cu 40 de procente, rezultat obtinut in cazul comunitatii mondiale de afaceri.

Doar 10 la suta din companiile din Germania considera ca atacurile fizice reprezinta o amenintare mai mare, comparativ cu 30 de procente - rezultat obtinut la nivel mondial.

De asemenea, 76 la suta dintre organizatiile din Marea Britanie considera criminalitatea cibernetica cea mai mare amenintare la adresa securitatii lor. In mod surprinzator, companiile din Regatul Unit apreciaza ca scaderea productivitatii angajatilor (93 la suta) reprezinta cel mai negativ aspect asociat criminalitatii cibernetice, in comparatie cu numai 47 la suta, procentul inregistrat la nivelul comunitatii mondiale de afaceri.

Studiul a fost realizat de compania Braun Research, la solicitarea IBM si are un nivel al probabilitatii de 95 la suta si o marja de eroare in cazul rezultatelor finale de +/- 2 puncte procentuale.


BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!


Abonati-va la newsletter!


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 590 ori