Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Adio, accidente! Adio, trafic greu. Viitorul prezis de IBM

Adio, accidente! Adio, trafic greu. Viitorul prezis de IBM

Gigantul tech IBM a lansat o serie de previziuni pentru urmatorii cinci ani. Printre ele, se prefigureaza viitorul ecologiei, stoparea accidentelor rutiere, dar si noul rol pe care-l vor avea medicii. 

Toata lumea va deveni verdeIn acest moment, exista trei tipuri de oameni: cei manati de propriile principii eco, cei care devin "verzi" sub presiunea sociala si cei care nu recicleaza deloc.

Potrivit IBM, aceasta impartire nu va mai avea rost in urmatorii cinci ani. "In scurt timp, toate electrocasnicele vor fi conectate la un sistem inteligent, care va permite controlul televizorului sau masinii de spalat prin telefonul mobil.

Tehnologia ne va oferi rapoarte zilnice referitoare la consumul de energie."

Fara accidente rutiereUn bun prieten stie ce iti place, ce urasti, iti iarta greselile si te impinge de la spate, sa iti indeplinesti toate obiectivele.

Telefoanele mobile vor deveni atat de inteligente incat vor lua locul unui asistent personal. Ne vor aminti cand avem programare la sala sau la doctor, ne vor ajuta sa gasim un restaurant decent si ne vor avertiza cand banii din cont se duc prea rapid.

Spre exemplu, un turist ajuns intr-un oras necunoscut va primi informatii istorice despre locul respectiv, optiuni de divertisment, unde ar putea sa ia masa, potrivit preferintelor sale.


Dupa aceea, smartphone-ul il va ajuta sa faca rezervari si il va indruma pe turist catre locatie.

Doctorul, super-eroulIn cinci ani, doctorii vor avea la dispozitie "super-simturi", cred cei de la IBM.

"Medicul va putea sa vada, auda si sa inteleaga medicina dintr-o noua perspectiva. Va putea, intr-o clipita, sa compare simptomele unui pacient cu o intreaga baza de date de boli, pentru a stabili cu exactitate tratamentul necesar."Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 4663 ori
Citeste mai multe despreaccidente ibm previziuni smartphone viitor