Cum se imprumuta IBM la niveluri minime

Joi, 26 Iulie 2012, ora 12:53
1716 citiri
Cum se imprumuta IBM la niveluri minime

IBM, una dintre cele mai mari companii din domeniul IT din lume, este si una dintre cele mai iscusite companii cand vine vorba de imprumuturi. Aceasta a reusit sa stabileasca un nou record prin vanzarea unor obligatiuni corporative pe 10 ani la dobanzi minime.

Compania a vandut obligatiuni cu scadenta in 10 ani in valoare de 1 miliard de dolari la o dobanda de 1,875%, cea mai mica rata de dobanda pentru titlurile cu o asemenea maturitate in SUA. Vanzarea acestui pachet de titluri a stabilit un nou record in America, clasandu-se sub operatiunea din iunie intreprinsa de compania 3M, scrie Financial Times.

Pe masura ce si SUA se imprumuta la costuri minime, si companii precum 3M si McDonalds fac acelasi lucru, contractand sume mari de bani cu dobanzi reduse.

Operatiunea de miercuri este a treia de acest tip desfasurata de IBM anul acesta, dar prima efectuata de la majorarea ratingului de catre Standard & Poor's, in luna mai, de la A+ la AA-.

Imprumutul contractat de IBM a fost luat la o dobanda cu o jumatate de procent peste nivelul de referinta al obligatiunilor pe 10 ani emise de Trezoreria SUA.

Media costului de imprumut al companiilor americane a atins un nou minim, saptamana trecuta, conform indicilor Barclays, acesta fiind redus pana la 2,95%. Costurile reduse au facut companiile sa emita bonduri in SUA in ciuda ingrijorarilor privind situatia economica din Europa si incetinirea cresterii economice la nivel global.

Miercuri, nu doar IBM s-a imprumutat la costuri minime, ci si firma de minerit AngloGold Ashanti si Daimler Finance North America, acestea strangand cate 750 milioane de dolari, respectiv 2,25 miliarde de dolari.

Saptamana trecuta, IBM si-a revizuit in urcare estimarile pentru anul 2012, chiar daca vanzarile in al doilea trimestru au fost sub asteptarile analistilor. Compania cu sediul in New York a inceput sa isi diversifice serviciile, trecand incet, incet, de la harware si serviciile asigurate in acest domeniu, la mult mai profitabilul segment al software-ului.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#imprumuturi IBM, #rezultate financiare ibm, #cost imprumut IBM , #Management