Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Joburi pentru generatia Y, la targul Hipo. IBM, Deloitte si Penny Market, printre angajatori

Joburi pentru generatia Y, la targul Hipo. IBM, Deloitte si Penny Market, printre angajatori

Tinerii care fac parte din generatia Y isi pot gasi un loc de munca in cadrul Targului Virtual Hipo.ro, organizat in perioada 15 iunie-15 august. Printre angajatori se numara companii printre care IBM, Mondelez Romania, Libra Internet Bank sau Penny Market.

Generatia Y, adica tinerii nascuti dupa 1980 au asteptari mai mari din partea angajatorilor decat generatiile anterioare, sunt persoane curioase, adaptabile si vor sa avanseze rapid in cariera.

Generatia Y este o generatie mult mai dinamica, acest lucru pentru ca si piata muncii in care a intrat / va intra este mai imprevizibila. Nu se asteapta sa ramana in cadrul aceluiasi angajator pentru perioade foarte lungi de timp si sunt mult mai orientati catre autodezvoltare, in conditiile pastrarii unui echilibru intre viata profesionala si cea personala.

In cadrul evenimentului de recrutare Targul Virtual Hipo.ro pentru absolventi ce va avea loc pe www.hipo.ro in perioada 17 iunie - 15 august vor fi disponibile 200 de joburi entry-level, programe de internship & management trainee pentru generatia Y.

Evenimentul se afla la cea de saptea editie si se adreseaza in special absolventilor din promotia 2013 de la ciclul de licenta si masterat din Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara, dar si altor absolventi si tineri profesionisti din tara dornici sa se angajeze in aceasta vara.

Cele peste 20 de companii participante la Targul Virtual Hipo.ro pentru absolventi ofera tinerilor posibilitatea de a aplica la oportunitati de cariera din domeniile: financiar-bancar, IT si BPO (outsourcing).

"In cadrul evenimentului absolventii promotiei 2013 pot aplica atat pentru joburi entry-level sau internship-uri, unde cerintele angajatorilor sunt: studii economice sau tehnice, alaturi de cunoasterea unei limbi de circulatie internationala, cat si pentru programe de trainee, pentru care angajatorii au in vedere rezultatele academice foarte bune, implicarea in activitati extracurriculare, proiecte ale ONG-urilor, studii Eramus. De exemplu exista companii care au programe dedicate exclusiv absolventilor din top 5% ca rezultate academice" a declarat George Samoila, Project Manager, Targul Virtual Hipo.ro pentru absolventi.

Printre companiile participante amintim: IBM, Leoni Wiring Systems, Webhelp, Mondelez Romania, Futures First, ProCredit Bank, Zentiva, Honeywell, AMIQ, Libra Internet Bank, Freescale Semiconductor Romania, Brainspotting, Essensys Software Solutions, G2-Travel, Ro Planet, Xerox, Olotels, GDF SUEZ Energy Romania, Rewe Group - Penny Market, OC Prod Group, Deloitte.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2309 ori