Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

IBM extinde serviciile cloud si va deschide 15 centre pe toate continentele

IBM extinde serviciile cloud si va deschide 15 centre pe toate continentele


IBM va deschide 15 noi centre de date care vor fi amplasate pe cinci continente pentru a-si extinde serviciile cloud si pentru a intra pe noi piete.

Noile centre de date ale IBM, investitii de 1,2 miliarde de dolari, vor fi amplasate in Washington, Mexico City, Dallas, China, Hong Kong, Londra, Japonia, India si Canada, compania avand in plan extinderea prezentei in Orientul Mijlociu si Africa in 2015, transmite Reuters.

Prin aceasta investitie, numarul de centre de date ale IBM vor ajunge la 40 in acest an si va dubla capacitatea de stocare cloud a SoftLayer, companie care inchirieaza spatiunde stocare si care a fost preluata de IBM anul trecut pentru doua miliarde de dolari.

"Extinderea la nivel global are scot accelerarea prezentei pe noi piete bazate pe cresterea cererii de servicii clod", a anuntat compania.

Piata cloud computer va creste pana la 200 miliarde de dolari, in 2020

Conform IBM, piata globala a serviciilor cloud va ajunge la 200 de miliarde de dolari in 2020.

IBM said the global cloud market is estimated to grow to $200 billion by 2020.
Tot mai multe companii se arata interesate de serviciul cloud computing, prin care se inchirieaza puterea de calcul a computerului, serviciile de stocare si altele, din centrele de date, care sunt impartite cu altii clienti, costurile fiind mult mai reduse.

De asemenea, IBM a anuntat ca va folosi tehnologia web hosting de la SoftLayer pentru serviciile cloud. Prin preluarea acestei companii, IBM a adaugat in portofoiul sau 2.400 de noi clienti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1350 ori