Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Holcim si Uniunea Mondiala pentru Conservare au semnat un acord pentru conservarea ecosistemului

Holcim si Uniunea Mondiala pentru Conservare au semnat un acord pentru conservarea ecosistemului

Holcim, furnizor de materiale de constructii, si Uniunea Mondiala pentru Conservare (IUCN) au semnat un acord de colaborare pentru conservarea ecosistemului si a biodiversitatii, informeaza un comunicat al Holcim.

Potrivit informatiilor prezentate pe site-ul companiei, consultat de Rompres, Holcim Romania a alocat aproximativ 70 milioane euro in 2006 intr-o serie de proiecte privind protectia mediului, modernizarea tehnologiei de productie, dezvoltarea afacerilor, sanatatea si securitatea in munca.

Semnat pentru o perioada de trei ani, acordul de cooperare dezvolta noi standarde de conservare a ecosistemului pentru Grupul Holcim.

Principalele puncte cuprinse in acordul de colaborare vizeaza studierea si evaluarea modului in care Holcim abordeaza managementul conservarii biodiversitatii, dezvoltarea unei politici si a unei strategii de biodiversitate cuprinzatoare, identificarea si dezvoltarea unor initiative comune de sustinere a unei existente durabile si a conservarii biodiversitatii, precum si promovarea modelului de buna practica prin impartasirea cunostintelor acumulate, atat in relatia cu industria in ansamblu, cat si cu comunitatile.

IUCN si Holcim Sri Lanka au stabilit primele proiecte de revizuire a calitatii activitatilor de conservare a biodiversitatii in cadrul locatiilor Holcim din aceasta tara, si de a facilita planificarea si implementarea reabilitarii carierelor existente.

Holcim Sri Lanka, la randul sau, va contribui cu expertiza tehnica la eforturile de reabilitare a ecosistemelor de corali. In plus, folosirea biomasei produse dupa principiile dezvoltarii durabile ca si combustibil alternativ va fi studiata astfel incat aceasta sa genereze o sursa de venit in plus pentru comunitatile aflate in vecinatatea locatiilor Holcim.

Potrivit sursei citate, Holcim este furnizor de ciment si agregate (piatra, nisip si pietris), precum si betoane si asfalt, incluzand serviciile aferente. Grupul este prezent in peste 70 de tari, pe toate continentele.

IUCN este cea mai mare retea mondiala pentru conservare. Uniunea include 83 de state, 110 agentii guvernamentale, peste 800 de organizatii non-guvernamentale si aproximativ 10.000 de oameni de stiinta si experti din 181 de tari.

Holcim Romania S.A. detine in prezent 3 fabrici de ciment in Turda, Campulung si Alesd, 15 statii ecologice de betoane si 4 statii de agregate.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 955 ori