Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Holcim Romania va aloca in acest an 68 de milioane de euro pentru investitii

Holcim Romania va aloca in acest an 68 de milioane de euro pentru investitii

Producatorul de ciment Holcim Romania va investi in acest an 68 de milioane de euro pentru investitii in echipamente, constructia de statii de agregate si betoane si protectia mediului, a declarat, joi, agentiei MEDIAFAX, directorul de comunicare al firmei, Luminita Oprea.

"Bugetul a fost aprobat de Adunarea Generala a Actionarilor si va fi destinat mai multor directii de dezvoltare, printre care instalarea unei noi linii de productie a cimentului la fabrica din Campulung, echipamente de logistica, construirea mai multor statii de betoane si agregate, precum si programe de protectia mediului", a afirmat Oprea.

Ea a precizat ca o parte din bugetul rezervat investitiilor va fi destinat programelor de instruire a angajatilor Holcim.

Holcim Romania a realizat in perioada 1997-2006 investitii totale de aproximativ 391 milioane euro.

Compania a investit anul trecut circa 57 milioane euro in modernizarea fabricii din Campulung, programe de dezvoltare profesionala pentru angajati, lansarea unui nou liant pentru zidarie si tencuieli, precum si constructia primei statii de betoane mobile, in Campulung si pentru lansarea unui portal dedicat dezvoltarii durabile.

Firma a anuntat, recent, ca va investi in acest an circa 2,8 milioane euro pentru programe de protectia mediului.

Holcim Romania a consemnat anul trecut o cifra de afaceri de circa 774 milioane de lei (circa 219 milioane de euro) in crestere cu 28% fata de nivelul inregistrat in 2005.

Compania detine trei fabrici de ciment la Campulung, Turda, Alesd, 15 statii ecologice de betoane si patru statii de agregate si a anuntat, in toamna anului trecut, ca intentioneaza sa construiasca cinci noi statii de betoane pana in 2010.

Piata romaneasca a cimentului este controlata de filialele locale ale grupurilor Holcim (Elvetia), Lafarge (Franta) si Heidelberg Cement (Germania).


Bloombiz
(Sursa: Mediafax)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 911 ori