Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Holcim investeste 160 milioane dolari in Romania

Holcim investeste 160 milioane dolari in Romania
Holcim Romania estimeaza o crestere cu 10% a cifrei de afaceri in 2005, a declarat, ieri, Markus Wirth, directorul general al companiei. In 2004, Holcim a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 132 milioane euro, in crestere cu 30% fata de 2003. Totodata, Holcim Romania a programat pentru urmatorii trei ani investitii in valoare de circa 160 milioane euro, fondurile vizand in special modernizarea celor trei fabrici de ciment de la Turda, Campulung si Alesd. Investitiile din acest an se ridica la 32 milioane euro, pentru toate cele trei fabrici. Compania elvetiana mai detine in tara noastra 12 statii de betoane si patru statii de agregate. De asemenea, vor fi coprocesate peste 100 de tipuri de deseuri in fabricile Holcim de la Campulung si Alesd, ca urmare a unei investitii de peste trei milioane euro.
A"Piata cimentului din Romania este intr-o continua crestere. Pentru urmatorii patru-cinci ani noi previzionam o crestere a pietei de 5% pe anA", a declarat Markus Wurth.

Cu o capacitate de 2,4 milioane de tone de ciment gri pe an, grupul elvetian Holcim se numara printre cei mai mari producatori de ciment din Romania. Alaturi de Holcim, pe piata de profil din tara noastra mai sunt prezente grupurile Lafarge si Carpatcement.

Grupul Holcim este prezent in 70 de tari de pe toate continentele, operand in peste 130 de fabrici de ciment si mai mult de 750 de statii de betoane. Holcim are peste 60.000 de angajati in toata lumea, din care 1.300 activeaza in Romania.


Gabriel Preda


Averea

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 700 ori