Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Holcim estimeaza ca avansul semnificativ al vanzarilor va continua in 2007

Holcim estimeaza ca avansul semnificativ al vanzarilor va continua in 2007
Holcim, al doilea mare producator de ciment la nivel mondial, estimeaza o crestere record a profitului aferent ultimului trimestru al anului 2006, si urmareste, in continuare, extinderea activitatilor in 2007, a declarat directorul general al grupului elvetian, Markus Akermann, citat de Reuters.

"Am obtinut rezultate record in primele noua luni. Trendul pozitiv a continuat in al trimestrul al patrulea, intrucat am profitat de conditiile meteorologice favorabile", a afirmat Akermann, intr-un interviu acordat cotidianului Finanz und Wirtshaft.

In ceea ce priveste anul 2007, Holcim estimeaza un avans important al vanzarilor pe pietele din Asia, America Latina si Europa de Est, precum si in statele dezvoltate.

Pe de alta parte, Holcim va finanta din resursele proprii programul ambitios de expansiune, fara sa realizeze o majorare de capital.

"Prioritatea noastra este finantarea dezvoltarii fara o majorare de capital", a precizat Akermann.

Industria cimentului este in curs de consolidare, iar grupul elvetian intentioneaza sa se implice activ in acest proces, prin realizarea de achizitii, potrivit oficialului Holcim.

Compania urmareste sa devina cel mai eficient producator de ciment, la nivel mondial, fiind interesata intr-o masura mai redusa de pozitia de lider al pietei.

Holcim a raportat, in noiembrie, o crestere de 42,5% pentru profitul net aferent trimestrului al treilea, si a revizuit in sens pozitiv previziunile financiare pentru anul 2006, stabilind noi obiective pe termen mediu, pentru pentru toate diviziile grupului.

La nivel global, Holcim concureaza cu Lafarge, din Franta, si Cemex, din Mexic.

In Romania, Holcim are trei fabrici de ciment, la Turda, Campulung Muscel si Alesd, 15 statii de betoane si alte patru de agregate.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 669 ori