Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Holcim e dispus sa plateasca 491milioane dolari pentru a deveni actionar unic al SLC

Holcim e dispus sa plateasca 491milioane dolari pentru a deveni actionar unic al SLC

Holcim, al doilea producator de ciment din lume, si-a propus finalizarea preluarii companiei canadiene St. Lawrence Cement (SLC) prin achizitia actiunilor pe care inca nu le detine, tranzactie evaluata la aproximativ 571 milioane dolari canadieni (491,8 milioane dolari US), relateaza Reuters.

Grupul elvetian Holcim, care controleaza 79% din drepturile de vot ale St. Lawrence Cement, a declarat luni ca va plati 36,50 dolari canadieni pe titlu, in numerar, pentru actiunile pe care inca nu le detine, ceea ce inseamna un pret cu 21% mai mare decat media ponderata a pretului de tranzactionare din ultimele 20 de zile. "Achizitia va permite grupului Holcim sa consolideze integrarea SLC, atat pe plan comercial cat si financiar", a precizat Holcim intr-un comunicat.

Aceasta decizie a fost luata pe fondul recentelor achizitii facute de Holcim in India, piata producatorilor de ciment trecand printr-o perioada de consolidare. Holcim a precizat ca a cerut comitetului director al SLC sa puna bazele unei comisii directoriale independente care sa administreze pregatirea unei evaluari formale, ce va face o recomandare privind aceasta oferta.

Holcim este prezent si in tara noastra prin Holcim Romania SA, care detine in prezent trei fabrici de ciment in Turda, Campulung si Alesd, 15 statii ecologice de betoane si patru statii de agregate. Holcim Romania are in prezent aproximativ 1.300 de angajati.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 971 ori