Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Holcim a obtinut un profit net triplu in primul semestru din 2007

Holcim a obtinut un profit net triplu in primul semestru din 2007

Grupul elvetian Holcim a anuntat majorarea de aproape trei ori a profitului net obtinut in primele sase luni din 2007, pe fondul vanzarii unei participatii din divizia sa din Africa de Sud, si a precizat ca planuieste sa cumpere inca 20% din grupul indian Ambuja Cements Ltd, relateaza Reuters.

Profitul net al celui de-al doilea producator de ciment din lume a crescut pana la 2,4 miliarde franci elvetieni (1,99 miliarde dolari), dupa ce Holcim a anuntat ca a vandut in iunie 85% din participatia sa de 54% detinuta din divizia Holcim South Africa, obtinand astfel un castig de capital de 1,11 miliarde franci.

Cifra de afaceri a grupului pentru primul semestru al acestui an s-a ridicat la peste 10,5 miliarde dolari, in crestere cu 19,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Vanzarile de ciment au cunoscut o crestere de 13,3% fata de primul semestru al anului precedent, pana la 74,2 milioane tone.

Holcim a remarcat si o imbunatatire a rezultatelor diviziilor Holcim Romania, Aggregate Industries UK, Holcim France Benelux si Rusia Alpha Cement, reiese din raportul publicat de companie.

"Un alt set de rezultate stralucite. Este foarte imbucurator ca regiunea Americii de Nord consemneaza o scadere de doar 0,8%, in ciuda crizei imobiliare", a precizat banca Wegelin intr-o nota.

In mod separat, Holcim a precizat ca va lansa o oferta publica de preluare a unei participatii suplimentare de 20% din grupul Ambuja Cements Ltd., oferta ridicandu-se la 1,12 miliarde dolari.

"Daca aceasta oferta va beneficia de sprijin, participatia Holcim din Ambuja se va ridica la peste 56%", a anuntat Holcim, intr-un comunicat.

Oferta publica se va ridica la 154 rupii (3,74 dolari) pe actiune, cu 20% peste media cotatiilor Ambuja din ultimele doua saptamani, a precizat Holcim.

Merrill Lynch va consilia grupul elvetian in privinta preluarii.

Holcim este prezent pe piata romaneasca prin Holcim Romania SA, care detine in prezent trei fabrici de ciment in Turda, Campulung si Alesd, 15 statii ecologice de betoane si patru statii de agregate. Holcim Romania are aproximativ 1.300 de angajati.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1004 ori