Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Holcim a investit 3,5 milioane de euro in protectia mediului anul trecut

Holcim a investit 3,5 milioane de euro in protectia mediului anul trecut

In 2006 investitiile de mediu au fost de 3,5 milioane de euro cu 40% mai mult decat estimarea initiala de 2,5 milioane de euro. In acest an, Holcim (Romania) preconizeaza o investitie de aproximativ 2,8 milioane euro in proiecte privind protectia mediului, informeaza compania printr-un comunicat de presa.

Protectia mediului inconjurator este un obiectiv prioritar pentru care Holcim Romania a investit peste 23,5 milioane euro in perioada 1998 - 2006 in tehnologii ecologice. Holcim a implementat conceptul de "Statie Ecologica de Betoane" in anul 2001, odata cu lansarea statiei din Pitesti, iar in prezent toate cele 15 statii de betoane detinute si operate de Holcim Romania respecta conceptul de statie ecologica.

"Investiile pe care le-am facut si pe care le vom face in protectia mediului, vin in intampinarea recentului acord al Consiliului Europei de reducere a emisiilor de CO2 si de prevenire a incalzirii globale, a efectului de sera. Holcim Romania, s-a aliniat deja la standardele Grupului Holcim si ale uniunii europene.", a declarat Markus Wirth, Director General al Holcim Romania.

Cele mai importante proiecte de investitii in domeniul protectiei mediului inconjurator realizate de Holcim (Romania) in 2006 au fost: modernizarea fabricii de ciment din Alesd in vederea cresterii eficientei energetice si a continuarii reducerii emisiilor de praf si de gaze cu efect de sera; reducerea emisiilor de praf la fabrica de ciment din Turda; modernizarea fabricii de ciment din Campulung; dezvoltarea activitatii de co-procesare a deseurilor la fabricile de ciment din Campulung si Alesd; proiecte de responsabilizare sociala pentru constientizarea si educarea in domeniul protectiei mediului.

Holcim (Romania) a investit in 2006 aproximativ 57 milioane EUR intr-o serie de proiecte privind modernizarea tehnologiei de productie, protectia mediului, dezvoltarea afacerii, sanatatea si securitatea in munca, proiecte sociale si de resurse umane.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 839 ori