Fitch a coborat ratingul Holcim din cauza recesiunii ce va afecta afacerile companiei

Sambata, 04 Aprilie 2009, ora 09:00
1057 citiri
Fitch a coborat ratingul Holcim din cauza recesiunii ce va afecta afacerile companiei

Fitch Ratings a coborat vineri ratingul Holcim pentru credite pe termen lung, de la 'BBB+' la 'BBB', si a confirmat ratingul pe termen scurt 'F2', arata un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Perspectiva ratingului pentru credite pe termen lung este negativa. Decizia reflecta opinia Fitch ca producatorul elvetian de materiale de constructii se va confrunta cu probleme in sectorul constructiilor, pe pietele mature, in contextul unei recesiuni globale.

In acelasi timp, industria materialelor de constructii are perspective slabe de crestere pe pietele emergente, in conditiile incetinirii economice din aceste sectoare.

Grupul, prezent si in Romania, a renuntat anterior la toate previziunile pentru anul in curs, "din moment ce nu exista indicatii clare in legatura cu evolutia viitoare a economiei mondiale".

Holcim vrea sa se concentreze pe reducerea costurilor si pe generarea unui aflux de capital cat mai masiv.

Pe langa inchiderea definitiva a trei fabrici din Spania si din Statele Unite, anuntata in noiembrie 2008, grupul va suspenda activitatea in cadrul altor doua intreprinderi americane.

In Romania, Holcim detine 3 fabrici de ciment in Turda (macinare), Campulung si Alesd, 16 statii ecologice de betoane si cinci statii de agregate. 

#rating, # recesiune, # companie, # constructii , #stiri Holcim