Constructiile din Romania, la nivelul din 2008 abia in 2017

Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 13:06
2188 citiri
Constructiile din Romania, la nivelul din 2008 abia in 2017

Piata constructiilor din Romania va reveni la nivelul la care se afla in 2008, abia peste cinci-sase ani, iar pentru aceasta revenire statul roman va trebui sa investeasca in infrastructura, a declarat miercuri Markus Wirth, director general Holcim Romania, citat de NewsIn

"Piata cimentului isi va reveni abia atunci cand isi vor reveni si vanzarile de case si apartamente. Oricum, piata nu va creste in sase-opt ani in aceeasi masura in care crestea inaintea izbucnirii crizei economice.

Statul roman trebuie sa investeasca in infrastructura. Astfel, va creste si consumul. Avem nevoie de investitii in infrastructura, pentru a atrage atat investitori straini, cat si turisti", a spus Markus Wirth, in cadrul unei intalniri cu presa.

Directorul general al Holcim Romania precizeaza ca acest semestru ar putea atinge nivelul de jos al recesiunii, estimand totodata o crestere mica la nivelul lui 2011.

Markus Wirth a mentionat ca o provocare pentru el in perioada in care s-a aflat la conducerea companiei a reprezentant-o prabusirea pietei constructiilor, pe care a trebuit sa o controleze.

Seful Holcim Romania a afirmat ca a trebuit sa reduca astfel personalul, dar ca aceasta era un lucru necesar.

In plus, compania a importat sute de mii de tone de ciment de la alte companii din Grupul Holcim in perioada 2007-2008, pentru a-si onora comenzile.

"In timp de recesiune, trebuie reduse costurile fixe, aceasta implicand si costurile cu resursele umane.

A trebuit sa reducem personalul in perioada de criza, insa in acelasi timp noi am avut in derulare investitii in constructia unei noi linii de productie la Campulung, iar 50% din reducerile de personal s-au datorat de fapt modernizarii fabricii de la Campulung, unde a fost nevoie de mai putin personal", a mai spus Wirth.

Markus Wirth a devenit director general al Holcim Romania in anul 2004.

De la 1 aprilie 2011, acesta va preda conducerea companiei lui Daniel Bach. Markus Wirth va ramane in cadrul companiei in functia de presedinte al Consiliului de Administratie.

Totodata, Wirth este si presedinte al Camerei de Comert Elvetia-Romania, dar si membru in conducerea Consiliului Investitorilor Straini (CIS).

In ceea ce priveste planurile personale, Markus Wirth a precizat ca intentioneaza sa isi deschida o companie de consultanta in domeniu, care sa activeze la nivel international.

 

#grupul holcim, # holcim, # piata constructiilor, # constructii, # infrastructura , #stiri Holcim