CEO Holcim: Infrastructura este provocarea pentru urmatorii 2 ani

Luni, 20 Iunie 2011, ora 15:01
1768 citiri
CEO Holcim: Infrastructura este provocarea pentru urmatorii 2 ani

Cea mai mare provocare pentru directorul general al Holcim Romania, Daniel Bach, dar si pentru piata cimentului in general va fi infrastructura din Romania, potrivit Newsin. 

"Daca s-ar face investitii in infrastructura din Romania, acestea ar atrage dupa sine investitii si in alte sectoare precum turism, piata imobiliara", a declarat Daniel Bach, intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, numai 10% din productia anuala de ciment a companiei Holcim Romania este livrata in infrastructura, iar restul in proiectele rezidentiale si non-rezidentiale (centre comerciale, industrie).

In ceea ce priveste certificatele de emisii dioxid de carbon ale Holcim Romania ce au fost furate in noiembrie anul trecut, au fost recuperate numai 600.000 din cele 1,6 milioane certificate sustrase.

"Investigatia este inca in curs de desfasurare si nu putem da detalii. Valoarea totala a certificatelor furate este de aproape 15 milioane euro", a spus Bach.

Elvetianul Daniel Bach, care a venit la conducerea Holcim Romania la 1 aprilie 2011, (inlocuindu-l pe Markus Wirth), a ocupat totodata functii de conducere in cadrul operatiunilor Holcim din Filipine, Indonezia si China.

Acesta a precizat ca, la venirea in Romania, s-a speriat de cainii de maidanezi si "am si vazut cum i-au atacat pe altii".

Pasajul Basarab, proiectat sa reziste o suta de ani

Altfel, Holcim a fost unul din furnizorii de ciment pentru proiectul pasajului Basarab din Capitala, deschis duminica circulatiei.

Managerul de dezvoltare durabila al Holcim Romania, Alina Cristea, a declarat luni, in cadrul conferintei, ca astfel de proiecte sunt realizate sa reziste chiar si o suta de ani.

"Este cel mai mare proiect de infrastructura din Bucuresti", a spus Alina Cristea, care a precizat ca Holcim Romania a furnizat 10% din cimentul folosit la dezvoltarea proiectului. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#holcim, #daniel bach, #infrastructura, #pasaj basarab, #piata ciment , #stiri Holcim