Bursele europene au inchis in scadere - 24 Iunie 2010

Joi, 24 Iunie 2010, ora 01:04
663 citiri
Bursele europene au inchis in scadere - 24 Iunie 2010

Marile piete de capital ale continentului au inchis sedinta bursiera de miercuri pe rosu, pe fondul publicarii unui raport negativ despre vanzarile de locuinte noi din Statele Unite, care au scazut in luna mai cu un procent record, de 33%, informeaza Bloomberg, potrivit Newsin.

Astfel, indicele FTSE 100, al bursei din Londra, a incheiat ziua cu o scadere de 1,30%, pana la 5.178,52 puncte, indicele DAX, al pietei din Frankfurt, a pierdut 1,03%, pana la 6.204,52 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei din Paris, a coborat cu 1,71%, la 3.641,79 puncte.

Titlurile companiilor din constructii au fost printre cele mai afectate, fiind legate direct de cresterea economica. Actiunile Holcim Ltd. s-au depreciat cu 1,7%, dupa ce Morgan Stanley a revizuit negativ recomandarea pentru titlurile producatorului de ciment.

"Exista deja temeri legate de o a doua cadere a economiei globale", a declarat Matthieu Giuliani, manager de fonduri in cadrul Palatine Asset Management din Paris, care administreaza fonduri de circa 6,8 miliarde dolari.

"Criza datoriilor publice va afecta economia. Cea mai mare problema este ca o crestere slaba va afecta perspectiva castigurilor", a adaugat Giuliani.

In plus, increderea mediului de afaceri din Franta a scazut in luna iunie, pe fondul temerilor oamenilor de afaceri francezi, care sunt de parere ca situatia actuala a statelor europene va forta bancile sa reduca creditarea si guvernele sa taie cheltuielile, potrivit unui raport publicat miercuri de agentia Insee. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse, #europene, #criza, #datorii , #stiri Holcim